Dag 6. Pistolhölsteront

Tack gulliga ni alla för uppmuntrande kommentarer både här på 2XL och på Facebook. Jag är otroligt stolt över att få vara en inspiration för någon annan. Det är precis det jag skulle vilja uppnå även med berättelsen om resan från:

  • fet (jäpp – ett BMI 29,8 är i princip så högt man kan komma med en övervikt innan den vid 30.0 rubriceras som FETMA)
  • trött
  • orörlig
  • 49-åring med ständigt ont i höfter, fötter och rygg

till dagens energiska, nöjda och glada jag.

En ordentlig promenad med hunden och lite annan smågående är dagens vardagsmotion. Det blir inte över 16.000 steg som igår. Det blev tyvärr lite för mycket för min vänstra Tensor Fasciatae Latae – den sk Pistolhölstermuskeln. Den har tagit väldigt mycket stryk under de många åren med månag för många kilon. Muskeln stelnar väldigt lätt och vid vissa rörelser ”snäpper din till” över lårbenet så att muskelns namn får en helt ny innebörd – det är nog så det känns att bli skjuten i benet!

En utmaning har jag kvar och det är att hitta tillbaka till en vettig matplanering. Det är märkligt att det känns så betungande, trots att jag vet hur viktigt det är! Redan i november-december förra året, när jag var klar med rivstarten på lågkaloridiet, fanns en bra rutin. Då fixade jag en veckomeny varje söndag, skrev samtidigt en inköpslista och veckohandlade direkt därefter eller på måndagen.

Jag SKA ta tag i det i morgon… Se där, genom att skriva det här blir jag t o m tvungen att göra det , för att slippa skämmas 🙂

3 kommentarer

Under Hälsa

3 svar till “Dag 6. Pistolhölsteront

  1. Gun Sirenius

    Tack Jenny nu vet jag att det är Pistolhölsteront jag haft från och till i ett år

  2. Ping: Ajajaj och Ojojoj, men även Kul | 2xlblog – Om vikt och hälsa

  3. Ping: Älskar lördagsmorgnar – Dag 20 av min Vårstädning | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s