Dag 7. Planering

Sådär ja! Det hjälpte mig att putta  lite på mig själv genom att skriva på 2XL att jag skulle planera meny och handla idag:)

Kom på att onsdag – onsdag nog är en bättre ordning än att göra det på söndagar. Detta främst av två skäl:

  • Det är rätt korkat att handla färskvaror till kommande helg redan på söndagen
  • Det är större chans att det finns färskvaror i butiken om man inte handlar på en söndag.

Gissar att de flesta tycker att det inte direkt  är ”Rocket Science att inse detta, så det ger en hint om hur besvärligt det varit för mig att lyckas att överhuvudtaget planera och handla annat än ”till dagsbehov”.

Plockade alltså fram mina fina menymall ur datorn och började duktigt att fylla i för den kommande veckan och samtidigt skriva inköpslista. Vill gärna skriva listan i  den ordning som varorna finns i butiken. Om man händelsevis har lätt för att plocka med sig ”bra-att-ha-saker” (som inte så sällan ligger utanför ”bra-för-dig-området” kan det vara ett knep för att vara fokuserad när man handlar.

Menymall

Nu åker vi till min pappa och firar hans 79-årsdag. Det är så praktiskt att även min mamma numera går på itrim och tänker på vad hon stoppar i sig, så det blir pepparrotskött till födelsedagsmiddag – nyttigt och supergott!

Födelsedagsbarnet självt kan äta hela presenten på en gång utan att det syns!

 

 

Lämna en kommentar

Under Hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s