Härliga helgmorgon

Helgfrukostar har alltid varit mina favoriter, särskilt på lördagar med Ring så spelar vi och Melodikrysset. Frukostarna har blivit ännu godare och mysigare det senaste året. Den stora skillnaden är att rostmackorna med marmelad bytts ut mot något som tillför kroppen annat än socker. Jag har tidigare associerat gröt med havregrynsklister, men är nu helt otippat en stor fan av Rågflingegröt , Sportgrynsgröt och Korn- & Quinoagröt.

20120818-082522.jpg

Lördag morgon: Lättmjölkslatte, rågbröd med 12% Philadelphiaost, gurka o paprika, kokt ägg, hallon samt fullkornsvälling.

När det gäller att välja bröd får man se upp. Det som ger intryck av att vara riktigt hälsosamt kan visa sig helt bedrövlig – t ex Lingongrova, som låter nyttigt är fullt med sirap och socker (9%).  Numera är det glasögon på näsan i butiken – jag vänder fram de mikroskopiska innehållsförteckningarna och tar hjälp av The number of the beast; 666 för att leta upp bröd med:

  • minst 6% fibrer
  • max 6 % sockerarter
  • och i innehållsförteckningen ska socker (el sirap el dyl) komma tidigast på plats nr 6.

Har t o m lyckats att få 15-årige sonen att acceptera  Äntligen , som trots OK innehåll ser ut som vilket slabbigt och onyttigt tonåringsalternativ som helst 🙂

Lämna en kommentar

Under Hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s