Livsfarliga lockelser

Det finns några få saker som är helt livsfarliga och alldeles oemotståndliga för mig.  Sådant som inte kan finnas hemma i huset. Som måste vara totalt portförbjudet. Sådant som jag inte, hur jag än försöker, kan klara av att ha i närheten. Jag antar att det är som för en inbiten och nyslutad rökare att ha ett paket cigaretter liggande i översta skrivbordslådan eller för en spelmissbrukare att ha nätpoker som bakgrund på datorskärmen.

Min värsta fiende är:

Ost – vanlig smörgåspåläggsost får inte finnas i huset. Det finns ett undantag – vanlig hushållsost som är tråkig och plastliknande. Bara man och dotter gillar den och den kan oantastad av mig bo i vårt kylskåp. MEN Falbygdens Arn, Birger Jarl  eller 1878 får inte komma över tröskeln. Då försvinner en ½-kilosbit på en dag eller två.

Borde ha röd triangel!!

”Tyvärr” har itrim infört en totalt oemotståndlig Nut & Choco Balance  Bar i sortimentet. Jag kan inte på några villkor ha en låda hemma, utan får köpa en enstaka någon gång ibland.

För att skydda mig själv har jag låtit personalen få reda på mitt förhållande till denna läckerhet, så det blir lite extra jobbigt att köpa en, för att inte tala om hur besvärligt det skulle kännas att ta med en hel låda hem 🙂

VARNING: Farlig för Jenny Lindström!

7 kommentarer

Under Hälsa

7 svar till “Livsfarliga lockelser

  1. Linda

    Hej, läste din blogg och det står mycket intressanta saker. En sak jag undrar, finns det några nyttiga flingor? Tycker alla innehåller kolhydrater/socker. Just nu har jag käkat Paulins ett tag, men efter att ha läst din blogg inser jag att inte heller de är bra…..Vad f-n ska jag käka? Jag äter fil o flingor med Gojibär varje morgon…men vilka flingor/müsli ska jag ha till? MÅSTE få ner mitt sockerberoende:-( hälsningar Linda

    • Jag har helt ovetenskapligt forskat fram några sorter som vi alternerar emellan: Axa Dinkelmüsli, i en svart/grön påse, med lite fikon i: 6,5 g socker och 12 g fibrer och Axa Müsli Naturell, i en brun påse, som är billigast och ”sågspånigast”, men OK med lite russin eller Goijibär: 2 g socker och 11 g fibrer.

  2. Ping: Testat träning på nytt sätt – Activo | 2xlblog – Om vikt och hälsa

  3. Ping: Fredagsmys: chipsalternativ, tävlingsstrategi mm | 2xlblog – Om vikt och hälsa

  4. Ping: Va? Jag trodde du var färdig! | 2xlblog – Om vikt och hälsa

  5. Ping: Va? Jag trodde du var färdig! | 2xlblog – Om vikt och hälsa

  6. Ping: Hur klarar man farliga lockelser? | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s