Räddningsplankorna

Jag är, trots några ungdomsår med sommarjobb i storkök,  tyvärr ingen duktigt matmästare som fyller frysen med små lådor med lagom stora portioner av långkok eller ens med kortkok.

När det gått åt skogen med planeringen, när akut hunger uppstår, när råttorna sitter i kylskåpet och gråter är det läge att plocka fram någon av räddningplankorna.

God gröt med russin eller Gojibär

Gröt – Sportgryn eller Korn & Quinoa-flingor finns alltid i skafferiet. Kräver ingen som helt fantasi att ständigt ha stående (nåja, råttorna snyftar väl bara lite då, för mjölk har jag hemma 😉

Frysta hallon & Keso (se där – ännu en kylskåsvara som jag i princip alltid har hemma utan att jag behöver anstränga mig). Riktigt mumsigt med några hackade hasselnötter som ger lite ”crunch”.

Broccoli – kostar på mig ”Små fina Broccolibuketter” som man micrar direkt i en liten miljöovänlig påse – ajabaja. Har jag inte ens vågat prisjämföra denna variant med de vanliga träiga ”Köp 2 för 40:-”. Finns alltid i frysen och funkar med lite god vilja t o m som fyllning i en omelett och vips har man fått i sig både vitaminer och andra nyttigher.

Makrill i tomatsås & Knäckebröd. Låter inget vidare, men plättlätt att ta fram snabbt istället för att bli så superhungrig under inköp och tillagning av något mer avancerat att det slinker ner både en och annan smakbit innan maten står på bordet. Använder (i bästa fall) den sparade tiden till att, mätt i magen, planera bättre för nästa måltid 🙂

Frysta Wokgrönsaker. Kan slänga i nästan vad som helst och gärna krydda på lite asiatiskt, t ex någon droppe sesamolja och lite limejuice.  Ökar enkelt och snabbt på den dagliga dosen av frukt o grönt riktigt ordentligt.

OCH – ibland stoppar jag i mig en bar och resonerar som så att hellre en kontrollerad måltidsersättning än något heltokigt.

Kom supergärna med fler tips på snabba räddningsplankor!

1 kommentar

Under Hälsa

Ett svar till “Räddningsplankorna

  1. Ping: Livsfarlig hunger! Mina erfarenheter och tips | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s