Dagens Rätt och fel

Du kan väl berätta mer om vad du äter, olika luncher och så?
Javisst, absolut! Men det finns andra som lagt ned massor av engagemang på att göra kanonfina bloggar på det området och varför uppfinna hjulet än en gång 🙂

De här har jag haft mycket nytta av: http://itrimrecept.blogspot.se/ och http://itrimmatsedlar.blogspot.se/ eftersom det inte bara är recept utan lite genomtänkta matsedlar.

20120826-132935.jpg

Dagens lunch

Totalt oinspirerad (och flera dagar försenad med menyskapande … fy skäms!) handlade det om att försöka att på något vis hålla fast vid grundreglerna om förhållandet mellan olika ingredienser.

Hmmm, kokade de två portioner Matvete som råkade finnas i skafferiet. Tärnade 1/3 gurka, skivade en näve babyplommontomater (miljöbovar fraktade från Spanien och onödigt dyra – jag fixar inte att fokusera på allt samtidigt och sköta att hålla vikten, vara politiskt korrekt, rädda valarna OCH privatekonomin, samt glädja en hel familj med extremt olika smak) . Det är t o m så att jag kunnat konstatera att denna strävan efter perfektion varit en av de stora orsakerna till tidigare misslyckanden och 30 års Jojo-bantning.

Ett litet, fortfarande ätligt, huvud isbergssallad i strimlor, en ½ gul paprika, några skivor rökt skinka och så ett paket 10% Fetaost hamnade också i skålen. Dressing av olivolja, vit balsamvinäger och min älsklingskrydda-Havssalt med örtkryddor. Man och dotter tyckte att det var GOTT!! 🙂

20120826-133651.jpg

Favoritkrydda

Efter en regnig och lat dag med en bra bok närmade sig middagstid – åter dags att koka soppa på en spik, eller rättare sagt försöka att hitta ingredienser till något hyfsat ätligt och någorlunda bra . Lasagne blev det, med vita fiberlasagneplattor, en överbliven snabbtinad klutt köttfärs, massor av krossade tomater och riven morot i såsen. Vitsås på lättmjölk och så 17% hushållsost överst borde väl duga?

Ingen märker att det är fibrer i – inte ens 15-åringen 🙂

2 kommentarer

Under Hälsa

2 svar till “Dagens Rätt och fel

  1. Stina Alexandersson

    Du har lovat mig en sån krydda, glöm inte det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s