Lagom är listigt

Ska man verkligen göra sig av med kläder som man ”krymper ur”?

JAA!  säger jag som nu gjort det för första gången.

Vid tidigare (5 eller så)  viktnedgångar har jag låtit stora jeans ligga kvar garderoben, för dem kan man ju ha i trädgården (som jag bryr mig om ungefär 2 dgr/år). Stora skjortor har hängt kvar i klädkammaren, för de är ju mysiga att slappa i vid en sommarfrukost ute ( som sagt – 2 ggr/år…).

Och när jag lyckats göra mig av med  mina 20-25  kilo och gått i mål, så har jag precis som en simmare  slagit i kaklet och vänt tillbaka. I mitt fall inte mot ytterligare energiförbrukning och kanske en medalj efter flera längder i bassängen, utan spikrakt upp i vikt.

Då har de kvarlämnade jeansen, stl 46-pikéerna och inte minst XXL-skjortorna funnits där och  fyllt sin funktion, som ett godkännande och nästan om ett välkomnande av mitt ännu en gång ökande omfång.

Alltså:  Lagom är listigt!

Under det senaste året har jag flitigt plockat undan och skickat iväg urkrympta plagg. Min syster har hjälpt till att vidarebefordra kläderna till hemlösa – jag kan för mitt liv inte förmå mig att skicka gigantiska kläder i hjälpsändningar till svältande .

Det som som finns kvar i stor storlek är de nu smått berömda 2XL-shortsen. En symbol som hänger på väggen vid min arbetsplats och som ibland, lite för skojs skull och lite som varningssignal, provas  – gärna med ett par jeans under.

Framgångssymbol och hotbild

Lagom stora kläder har jag haft anledning att skaffa vid flera olika tillfällen under resans gång.

  • Lycklig som en lärka i oktober över den första skjortan i stl 42 och de första (visst – lite stretchiga…) jeansen i 42.
  • Helt överväldigad över målbildens Shirt Factory-skjorta i november – stl 40!
  • Klänning till dotterns studentfirande i juni i stl 40.
  • Sist OCH minst- sommarbyxorna i stl 38.

Det listiga består i att så ofta som möjligt ta på just dessa byxor. De fungerar nämligen, precis som målsnöret, som en kontroll – sittter de för hårt är det läge för skärpning, vilket t ex idag inneburit ett Pulspass och en 40 min extrapromenad med hunden, samt lunch enligt nedan:

Spenatsoppa, dinkelbröd m 12%philadelphia som ”smör”, hallon & Keso

3 kommentarer

Under Hälsa

3 svar till “Lagom är listigt

  1. Ping: Varför hjärnan är full av dumheter | 2xlblog – Om vikt och hälsa

  2. Ping: Verktyg för viktminskning – mina erfarenheter och tips | 2xlblog - Om vikt och hälsa

  3. Ping: Tack ALLA!! och tack kära byxa för en välbehövlig insats :) | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s