Uttråkad och nytändning

En date med min hälsorådgivare Ulrika står på schemat idag.

”Motivation i motionen” är ämnet för träffen som vi bokade in redan före sommaren. Då var vi kvar i den gamla lokalen, med de gamla maskinerna och jag hade totalt tappat lusten i träningen. Motivation hade jag nog egentligen, men det var så tråååkigt !!! att lulla runt två varv och inte blev det något puls-pass av det hela heller, för jag lyckades inte förmå mig själv att ta i ordentligt.

Slöfock

Ulrika och jag kom då överens om en utmaning över sommaren;

  • Springa – Jag skulle börja öva på att springa?!?! Som inte ens försökt komma med en buss eller T-bana! Upplägget var 50 steg springa och 50 steg gå etc. Idag kan jag springa ”en lång bit” utan att ens räkna stegen! ”En lång bit” är förstås löjligt långt ifrån något som kan mätas i kilometer, men jag skaffade mig ett nytt mål genom min itrimkompis Susanne som just sprungit sin första mil på 12 år – jag ska springa en hel kilometer före nyår 🙂
  • Armhävningar – som jag aldrig i hela mitt liv försökt göra skulle införas i rörelserepertoaren. 10 stycken på knä, vilket redan före sommaren verkade uppnåeligt och så tre stycken riktiga! Med raka ben alltså ! Ulrika påstod att det handlade om teknik precis som med löpningen. Att lära kroppen ett rörelsemönster helt enkelt. Jag fick i uppdrag att börja med att vekligen stå i ”planka” och så gå ner hela vägen till golvet, även om jag inte skulle orka pressa mig upp igen. Sedan ”kravla” upp till planka igen och så gå ner etc. Allteftersom sommaren gick så kändes det allt mer rimligt att kunna klara av att visa upp tre stycken armhävningar den 3o augusti…

Det lär finnas ett program för att nå 100 armhävningar på 6 veckor, men det tycker jag för min del är att ta i 🙂

Zumba låter också som en uppiggande motionsform. Ska prova på lite mer seriöst än när jag råkade vara i lokalen av misstag i våras. Fredag eftermiddag är det dags och jag kommer förhoppningsvis att skratta och inte gråta åt mina taffliga försök att dansa latinamerikansk -, afro- och bollywooddans kombinerat med aerobics.

2 kommentarer

Under Hälsa, Motion, Uncategorized

2 svar till “Uttråkad och nytändning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s