En åldrande kropp att vilja kännas vid

”En del av det jävliga med att åldras är att man inte vill kännas vid sin kropp, en erfarenhet delad av många.”

Citatet är hämtat från artikeln i söndagens DN, om finansmannen Jan Stenbeck som åt sig i fördärvet och avled 2002. Han hade råd med ett matmissbruk som toppades av rysk kaviar, men det gör inte hans öde mindre beklagligt.

För min del var det just precis åldrandet som äntligen fick mig att ta tag i mitt matmissbruk en gång för alla. Känslan av att det var ”now or never”, fasan för att fira min 50-årsdag i en tältklänning, oron för höfter, knän och fötter… För första gången var jag bekymrad över min hälsa och började så smått fundera på att resten av livet kunde vara kortare än det oändliga som jag alltid föreställt mig.

Så här kunde det bara inte fortsätta:

Stl 44 sommaren 2011

Jag fick, tack vare en plötslig insikt om tiden som går, äntligen en avgörande spark i baken av mig själv för att på allvar ta tag i min livsstil!

Lämna en kommentar

Under Hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s