Think tank

När jag börjar röra på kroppen med en promenad eller kliver in i cirkeln på Pulspasset händer det något i huvudet. Det är definitivt ingen ny upptäckt för mänskligheten, men en alldeles revolutionerande nyhet för mig. Hjärnan börjar nämligen fungera på högvarv, medan kroppen nästan automatiskt utför rörelser . Under ett av veckans pass dök FYRA blogginlägg upp, under en promenad igår skrevs en halv debattartikel klart i huvudet:)
… och jag som tyckt att jag inte haft tid att röra på mig… Vilken effektivitet det egentligen är att ta hand om kropp och själ samtidigt!
Jag har t o m börjat att utnyttja det faktum att hjärnan funkar så bra under kroppslig rörelse som springa, gå, träna att jag kan planera in viss nödvändig tankeverksamhet till just dessa tillfällen 🙂

Vad tänker du på under tränings passet, löprundan, promenaden?

20120909-140054.jpg
Min snyggaste omelett ‘ ever’ 😉

9 kommentarer

Under Hälsa, Mental träning, Uncategorized

9 svar till “Think tank

  1. frokendanielsson

    Vet du, jag fungerar likadant. När jag är ute på mina rundor kan jag komma på idéer till hur många blogginlägg som helst, huvudet är allt annat än fritt från funderingar. Dessutom så brukar jag hålla små debatter med mig själv 😛

  2. När jag läste detta inlägg första gången kände jag inte igen mig så mycket. Men idag i motionscirkeln fattade jag vad du menade! 🙂 Har nog inte tänkt på det tidigare bara 🙂

  3. Just det, kollade ju in din dotters blogg förra veckan – jättekul! Snygg sida och duktig verkar hon också! 🙂 Själv är jag inte alls någon dressyr-ryttare utan är mest ute i skogen och flänger. Jag är medryttare på två araber som går i distans (fast just nu vilar dom från det, då ägaren är ganska nybliven småbarsmamma) så det blir mest uteritt av varierande längd och intensitet. Mycket skritt på grus och skogsvägar. Härligt!

  4. Hanna

    Både jag och araberna bor ca 2 mil norr om Vallentuna, i Frösunda. Jag har knappt 2 km cykelväg till stallet, superskönt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s