Håll reda på steg(räknar)en

Min nästan bästa vän, min trogna följeslagare sedan ett drygt år tillbaka, höll på att råka riktigt illa ut!

Stegräknaren sitter förstås alltid fastklämd i byxlinningen, men råkade poppa loss när jag besökte lilla fina byggnaden nedan. Totalpanik innan den landade på en i sammanhanget helt OK plats, istället för där den skulle ha sett sina sista dagar 🙂

Den senaste veckan har det av olika orsaker blivit mycket ”av- och-på” med stegandet, så jag har fått leva på ett OK snitt istället för att vara notorisk >10.000-varje-dag-stegare.

Tyvärr vill det till en hel del kompensationstraskande de närmaste dagarna för att inte hamna bakom. Jag övar konstant på att klara att inte vara så j..a duktig, men någon måtta måste det ändå vara på toleransen. Håller som bäst tummarna för att inte bli nr 4 i familjen på att trilla dit i förkylningsträsket, så att det brakar totalt ;(

Tyvärr har jag nu som ”spring-nybörjare” också insett att när man springer blir det färre steg…  Självklart enkel matematik, men det krävs nu lite extra motivation för att jag ska inse att den totala motionsmängden är bättre än någonsin, även om det pga springandet blir svårare att få ihop mitt uppsatta minimum av dagliga steg.

Extra motivation fick jag när jag hittade  Lizas blogg. Hon har, liksom jag, aldrig någonsin sprungit tidigare i sitt liv, men med samma springa-gå-metod som jag klarar hon nu JÄTTEMYCKET – nästan 3 km med några gå-steg här och där! Imponerad 🙂

20120911-112810.jpg

Lilla ”Maja” vid stallknuten

Lämna en kommentar

Under Hälsa, Motion, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s