Minneolas m fl nya favoriter

20120907-074329.jpg

Den här frukten är en alldeles ny och trevlig bekantskap. Minneolas är en korsning mellan tangerin och grapefrukt. Den innehåller massor av saft, så om man pressar dem räcker det alltid med en, i motsats till apelsiner som ibland verkar bestå av skal och luft 😉

Ännu en grynblandning har seglat upp fd gröthatarens topplista: Havre & Quinoa, två ingredienser som jag även var för sig betraktade med fasa (om det inte gällde havregryn som del av en chokladboll 😉

God gröt!

Kidneybönor! Istället för de mosiga ”Baked Beans i Tomat- (undrar hur många gram tomat som flög förbi såsen?) sås” har jag dem i Chili con Carne, tillsammans med mycket paprikatärningar – som tillagas separat och blandas i av hugade spekulanter och inte av andra. Bönorna är överraskande nog helt ätliga även i en sallad, gärna med grapefrukt, ruccola och mitt bästa Havssalt med Örtkryddor, som kompletterande ingredienser som bidrar med helt andra smaker och strukturer.

2 kommentarer

Under Hälsa, Uncategorized

2 svar till “Minneolas m fl nya favoriter

  1. Ann-Sofie

    På tal om bönor: Tips på en jättegod röra som jag gjorde häromdagen: 1 burk stora vita bönor, 1/2 burk soltorkade tomater, 1 kruka basilika, 1 klyfta vitlök, salt o peppar. Mixa ihop, passar bra till kött tex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s