Nu e de fredag igen…

och där satt jag och deppa´…

En trallvänlig gammal slagdänga av Sven-Ingvars. Men fullt så illa är det inte även om jag är sjuk och har rätt ont i halsen. Lite smådeppigt att inte ha kunnat träna sedan i måndags – självklart dyker mina fasor upp om att plötsligt svälla upp som en spärrballong om jag inte tränar enligt planen. 11 grader och spöregn inbjuder inte heller

Nej, nu får det vara bra med självömkan. Dags för Fredagsmys-inlägget:

Börjar med ett härligt Mellismys eftersom jag idag bara vill gosa ner mig i ett hörn med fleecetröja, lurvig filt och en varm liten hund:

20120914-125949.jpg

Itrimbröd – så gott!!

Jag har fått en så härlig present – ett helt år bakar min kompis Lisen åt mig. Här ett helt ljuvligt  bröd enligt recept i Itrims kokbok. Icas 9 % Cream Cheese är mitt nya ”smör”. Vill inte ha pålägg på detta bröd utan tar några skivor rökt kalkon bredvid, samt en mineola och en kopp te.

”Vad blir det till middag”… Hmmm, noll inspiration, inget planerat.

Startar tankeverkstaden enligt den nya modell som jag försöker att följa:

 1. Vilka grönsaker ska vi utgå från (inte vilken köttbit, alltså)?
 2. Hur ska de anrättas?
 3. Vilket slags protein?
 4. Ska det serveras någon form av kolhydrater?
 5. Kanske toppa anrättningen med sås eller annan geggamojja?

Med dessa tankegångar är resultatet följande:

Ångade sugar snaps, ugnsrostade coctailtomathalvor och delikatesspotatishalvor , ugnsstekta kycklinglårfiléer kryddade med Jamaican Jerk, svarta bönor med knaperstekt bacon, samt yoghurtsås med färskpressad lime och koriander.  Vissa familjemedlemmar kommer att äta fler snaps och tomater,  andra kommer att koncentrera sig på bönor&bacon 😉

Mumsig krydda!

Trevlig helg!

4 kommentarer

Under Hälsa, Mental träning, Motion, Uncategorized

4 svar till “Nu e de fredag igen…

 1. Hej och tack för din inspirerande kommentar och ska läsa mer här men får bli imorgon eller på söndag nu ska jag äntligen bara vara helt överlycklig.
  Vi är många som är glada och överlyckliga just nu en sten föll idag och nu vet jag att jag kommer bli ljusare i sinnet igen även om det tar tid

  • Skönt att du låter så positiv nu! Härligt att förändringar till det bättre snabbt kan lyfta en. Känn efter ordentligt och spara på den bra känslan 🙂 Kram o Lycka till!

 2. Ping: Fredag – Tacodag? | 2xlblog

 3. Ping: Jag vill ha fredag idag! | 2xlblog – Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s