Tröstäta eller inte – that´s no longer a question

En riktig berg & dalbane-dag!

En typisk dag då jag ‘förr’ hade plockat i mig både en riktig Klet-lunch (troligen Nacho de Lux på Taco Bar) och en försvarlig mängd glass (Ben& Jerry – ”Bäst till både tröst och fest”, kanske en slogan att sälja in hos tillverkaren?!)

20120918-153208.jpg

Hihi, vilken osannolikt bra illustration- B & J råkar t o m vara stängt för ombyggnad i Täby Centrum

Men med lite extra själsstyrka och massor av fantastiskt underbara vänner som ställt upp från alla håll och kanter och hjälpt oss upp på spåret igen, har det inte behövts en enda liten tröstkaka:)

Under den osannolikt stressiga eftermiddagen klarade jag mig genom att ta mig förbi en Ica och köpa en Bar som fick tjänstgöra både som ”tröstgodis” och energipåfyllnad.

Nä, nu kryper vi ihop i en hög i soffan med vovven och en av de bästa filmer jag vet – Pay it forward med Helen Hunt och Kevin Spacey. Budskapet är helt enkelt det för dagen osedvanligt passande:

Wikipedia: The expression ”pay it forward” is used to describe the concept of asking the beneficiary of a good deed to repay it to others instead of to the original benefactor. The concept is old, but the phrase may have been coined by Lily Hardy Hammond in her 1916 book In the Garden of Delight.

20120918-153433.jpg

2 kommentarer

Under Hälsa, Mental träning, Viktminskning

2 svar till “Tröstäta eller inte – that´s no longer a question

  1. Jag instämmer helt här jag har åkt berg och dalbana med och litar inte på mig själv att jag inte tar en massa onyttigheter så jag lägger mig nu istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s