Vill ha Kroppkakor som passar min nya kropp!

Många saker som jag blivit sugen på har jag inte vågat att äta, av rädsla för att de är helt fel och för att jag plötsligt kommer att drabbas av det stora svullarmonstret.

Men, är det inte möjligt att fixa till även o-bra saker så att de blir OK?

Fredagsmysinlägget igår gav exempel på hur man kan få till en Taco-middag utan att ramla ner i ett slaskträsk.

Tänkte nu försöka mig på några andra förbättringar för att göra det möjligt att äta favoriter:

Kroppkakor

Var min absoluta favoriträtt när jag var liten. Pappa gjorde dem och jag önskade mig kroppkakor som födelsedagsmiddag (före moccamarängtårtan). Med smält smör som en sjö, där de badade…

Men det jag provat idag är följande:

 • Koka potatisen och låt den kallna (enligtFredrik Paulùns GI-bok sjunker potatisens GI från sisådär 80 till 23 när den kokar, kallnar och värms upp igen, så här kör jag på lite hemgjord låtsasvetenskap ;). Mosa. Blanda i ett ägg, salt och så mycket fullkornsvetemjöl som behövs för att det ska bli en hanterlig deg.
 • Stek rökt skinka (stället för fläsk) ihop med hackad lök i bara precis så mycket rapsolja som behövs för att det inte ska bränna vid (stället för en bamsig klick smör). Krydda med krossad svartpeppar och lite salt. Låt svalna.
 • Rulla ut potatisdegen till en rulle, skär skivor, forma bollar, tryck i ungefär en matsked skink/lökfyllning. Rulla ihop och koka tills de flyter upp.
 • Servera med en liiiiten klick av något vettigtsmörsubstitut som Becel eller dyl. (i stället för SM i bröstsim för kroppkakor i en ocean av skirat smör) och med lingon istället för sylt.
 • Komplettera måltiden med grönsaker på sidan, t ex brysselkål och någon frukt till dessert.
Kroppkakor för min nya kropp

Kroppkakor för min nya kropp

Tasting notes: Jag var nog översnål på mjölet – fick lite Lappkojskänsla. Var försiktig med svartpepparn och glöm inte att salta moset 🙂

En annan dag ska jag experimentera fram ett nytt chokladbollsrecept 🙂

Chokladboll inte så hälsosam

Chokladboll inte så hälsosam

Bilden är ”Blurred & Unfocused” – just for you , Linda!

Fler tips på modifiering av gamla favoriter så att de passar bättre för den nya livsstilen?

15 kommentarer

Under Hälsa, Uncategorized, vikt, Viktminskning

15 svar till “Vill ha Kroppkakor som passar min nya kropp!

 1. Bidrar med en något nyttigare och väääääldigt god chokladmousse:
  Mixa en mogen avocado med ca 1/2 dl kakao. Söta efter smak och med det som passar bäst, strösocker, agavesirap, stevia eller nåt annat.
  Den är väldigt mättande så ta inte för stor portion.

 2. Jag har faktiskt aldrig ätit kroppkakor men ser fram mot att du experimenterar med chokladbollrecept även om det dröjer tills jag ska äta det

  • Nu väntar jag på ett ‘nyttigt chokladbolls-recept’ från Linnea. Annars lovar jag att prova fram något eget. Testade en lightvariant på Tiramisu idag- ingen jätte-hit dock..

 3. Hanna

  Nu känner jag att jag måste bidra med ett frukosttips till din gröt! Tärna 1-2 torkade fikon och 1-2 torkade aprikoser och lägg ner när gröten är halvfärdig. Ät med sojamjölk, mums! Kanske lite sött (beroende på ”diet”) men mycket gott och bra för magen 🙂

 4. Dessa är goda!

  Lätta Chokladbollar:

  75 gram lättmargarin
  1 dl socker
  1 msk vaniljsocker
  3 msk kakao
  1 tsk snabbkaffe
  2,5 dl havregryn
  pärlsocker, eller kokosflingor

  Sen kan man strunta i att rulla dom i nåt, och jag bytte ut havregrynen mot fiberhavregryn =) *mums*

 5. Jag som ÄLSKAR kroppkakor! Jag lärde mig att äta kroppkakor förra året då jag provade för första gången. Det var kärlek direkt. Om jag någon gång under min viktresa nu har blivit sugen på något så mycket så det känts som att man ska gå i bitar så är det efter just kroppkakor.
  Det här var ju ett asbra alternativ till dessa härligheter.
  Tack!

  kram//Hanna

  • Visst är det konstigt vad man blir sugen på? Jag startade med Itrim och 12 veckor shakes, bars och dyl. Det jag drömde om mest då var ugnsgrönsaker, typ palsternacor, morötter och sån ‘t med kycklingfilé och getostkräm. Hallucinerade nästan om det 😝 Lucka till om du provar mina kroppkakor, kolla Tasting Notes, bara 😄😃

   • Ja jag har också provat andra metoder så som Viktväktarna och Extravaganza. Med Viktväktarna gick jag ner 13 kilo på 3 månader. Visst det var ju bra och jag gick ner massor men det är så tråkigt att räkna points och dessutom går man miste om nyttigheter bara för att dom innehåller många points. Tyvärr så slutade jag med det och gick upp igen, samma gamla banor igen. Med xtravaganza gick jag ner 5 kilo eller nåt tills jag nästan spydde på dessa jäkla shakes och annat snusk. Jag mådde dåligt och var ständigt hungrig. Lchf är det bästa jag någonsin provat. Jag kan inte lova att jag ALLTID kommer att köra den metoden men som det känns nu så är det det enda rätta för mig.

   • Vad skönt att du hittat något som funkar för dig 🙂 JAg har upptäckt att nästan allt funkar att äta bara man rör på sig tillräckligt. Det är just motionen som aldrig varit med mig tidigare och då har det bara blivit Jojo upp och ner 25 kilo gång på gång. Varje gång jag gått ner så har jag, genom att inte röra på mig, agit med mig muskler som sedan inte funnits på plats för att förbränna och så har jag gått upp ännu mer nästa gång ;(
    Såg bilden från ditt jobb – söt! 🙂

 6. Ping: Tadaa! Chokladbollar light i mikrostorlek | 2xlblog – Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s