Succé-metod och vetenskaplig utvärdering

Det här blir ett ”reklaminlägg”, men det hjälps inte. Jag är lika nöjd med den hjälp jag har fått via Itrim att genomföra min viktresa, som om jag hade hittat ett mirakelpiller (och om så hade varit fallet skulle ni ha fått veta det istället 🙂

Inga viktminskningspiller

Inga mirakelpiller 🙂

Alltså – Stort grattis till Itrim som i helgen som gick fått den vetenskapliga utvärderingen av viktminskningsprogrammet:

  • publicerad i American Journal of Clinical Nutrition.
  • presenterad vid världens största årliga konferens om övervikt och fetma, Obesity 2012 i Texas.

Längst ned i inlägget finns information om presentationen och om kontaktpersoner som man kan vända sig till för ytterligare fakta.

I Aftonbladet i söndags presenterades Itrims viktminskningsprogram som ”Succémetoden” som får kilona att rasa. Jag tycker att det är väldigt glädjande, för det är nog första gången jag ser en löpsedel och rubriker om ett program som inte går ut på att svälta sig på 7 salladsblad och en grapefrukt/dag.

Itrim succemetoden Aftonbladet

Itrim i Aftonbladet

Flygvärdinnediet

”Flygvärdinnediet” – Nej tack för mig!

– – – –

Itrim-studier presenteras på Obesity 2012 i USA

2012-09-19 14:27

Två vetenskapliga studier gjorda på Itrims viktminskningsprogram presenteras på Obesity 2012, som äger rum i Texas, USA, 20-24 september. Obesity 2012 är världens största årlig konferens om övervikt och fetma och engagerar överviktsforskare från hela världen.

Sedan starten 2003 har Itrim samlat kundernas viktminskningsresultat, midjemått, motionsfrekvens och andra relevanta data i en hälsodatabas. Databasen är unik i sitt slag och därmed av stort intresse för forskare.

– Forskningen är ett sätt för oss att ta reda på vad som fungerar bra i programmet och vad vi kan förbättra. Med forskningsresultaten i ryggen kan vi skruva till de olika delarna i programmet för att kunna erbjuda det säkraste, effektivaste och mest långsiktiga viktminskningsprogrammet, säger Anna Eliasson programansvarig på Itrim.

Dr Erik Hemmingsson och Dr Kari Johansson, verksamma vid Karolinska Institutet, är två av de forskare som arbetat med material från databasen och de kommer båda vara på plats i Texas för att presentera sina resultat, vilka berör drop-out respektive biverkningar. För att ta del av studierna kontaktaerik.hemmingsson@ki.se eller kari.johansson@ki.se

Itrims viktminskningsprogram utvärderat

2012-09-21 07:18

En studie av Itrims viktminskningsresultat, genomfört av forskare vid Karolinska Institutet, har publicerats i American Journal of Clinical Nutrition. Itrim är ett av få viktminskningskoncept i världen som fått sina resultat publicerade i en vetenskaplig tidskrift.

Pressmeddelande från Karolinska Institutet: Kommersiellt viktminskningsprogram utvärderat.

För frågor kontakta
Med dr Erik Hemmingsson
Mobil: 0736-33 43 98. E-post: erik.hemmingsson@ki.se

Professor Claude Marcus
Mobil: 070-7486159. E-post: claude.marcus@ki.se

Är ni intresserade av att komma i kontakt med människor som har erfarenhet av att gå ner i vikt med Itrims program kontakta Sofia Heurlin, Itrim. Mobil 0707263301. E-post: sofia.heurlin@itrim.se

2 kommentarer

Under Hälsa, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

2 svar till “Succé-metod och vetenskaplig utvärdering

  1. Rätt komiskt jag prata med min kusin igår och då kom vi in på vikt vi kämpar på olika sätt hon och jag, jag ska typ gå ner hela henne och lite mer och hon ska gå upp.
    Hennes bästa väninna som även jag känner hade tydligen gått på itrim för några år sedan, hade jag ingen aning om.
    Jag ska fortsätta med vlcd så fort jag blir frisk igen för ärligt jag kan inte gå och bära runt på min kusin hela tiden nu får hon gå själv som den 30 åring hon är

    • Vad rolig du är! 🙂 Bra bild att ha med sig också – se dig själv bärandes på kusinen 🙂 🙂 Föreställ dig skräckscenariot att du kånkar på henne när ni båda är 70..! Nää!!gör INTE det – se bara hur du slänger iväg henne så hon får gå själv, så fort som möjligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s