Metod: Mental träning. Motion. Mat

Varför i den ordningen?

Jo, det är så jag har lärt mig leva efter snart 14 månader med Itrim, varav 10 stycken som viktstabil, stadigt under min målvikt.

Mental träning – Nr 1! Låter avancerat men det handlar egentligen om det jag tjatar mest om här på bloggen. Att dressera min hjärna till att förstå vad som gäller 🙂 Här är den avgörande skillnaden mot att enbart bry sig om vad man stoppar i munnen. Det viktiga komplementet till formeln Energi IN – Energi UT.

Motion – javisst, Energi UT är Nr 2 i kampen för normalvikt och viktstabilitet. Genom att använda musklerna förbrukas inte bara energin jag stoppar i mig, utan både kropp och själ påverkas och jag blir piggare, gladare och mer motiverad (vem vill stoppa i sig en hamburgare efter ett träningpass?). Om jag bibehåller muskelmassan hjälper jag mig själv med  förbränningen. Huden får en chans att följa med när kroppens innanmäte krymper i omfång. Överflödsskinnet går ihop bättre än om jag inte rör mig.

MatEnergi IN är Nr 3 för mig. Har jag de andra två faktorerna på plats är det, åtminstone just nu inte fullt lika viktigt vad jag stoppar i mig. Självklart var det oerhört viktigt att dra ner på kalorierna – jag gick till att börja med 3 veckor på 600 kcal/dag och 9 veckor på 800 kcal/dag, så betydelsen av att minska på intaget ska inte förringas.

MEN,

min erfarenhet efter så många vändor upp och ner med att enbart bry mig om att äta mindre är att  Mental träning och Motion måste till för att hitta vägen till framgång och ett hållbart resultat.

Liten kropp i 2XLshorts

För liten kropp för gamla 2XLshorts

Ytterligare en betydelsefull faktor för att nå ett hållbart resultat var och är långsiktigheten. Redan när jag började den här, mitt livs sista viktresa, i augusti 2011 bestämde jag mig för att Nu får det vara nog! och avtalade om att jobba med mitt projekt under hela två år.  Det kändes som en stor trygghet att förbinda mig att inte ge upp – på två år skulle det väl för tusan gå att få till något vettigt!?!

Äntligen hade jag givit upp tilltron till olika former av ”Quick Fix”.

Jag var nu redo för att  få schemalagd, regelbunden, professionell hjälp och jag skulle inte kunna smita undan…

Och det passade mig uppenbarligen toppenbra 🙂

8 kommentarer

Under Hälsa, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

8 svar till “Metod: Mental träning. Motion. Mat

  1. Ping: Hurra på min nya födelseda’ ! Ett år på målvikt | 2xlblog – Om vikt och hälsa

  2. Ping: I morgon smäller det | 2xlblog – Om vikt och hälsa

  3. Ping: Vad ska man välja; Itrim, Cambridge, LCHF, Viktväktarna… | 2xlblog – Om vikt och hälsa

  4. Ping: Tack!! och lite reklam och vikttips :) | 2xlblog - Om vikt och hälsa

  5. Ping: Tips för vikt och hälsa – Dag 11 Vårstädning | 2xlblog - Om vikt och hälsa

  6. Ping: Var och en blir salig på sin tro | 2xlblog - Om vikt och hälsa

  7. Ping: Augusti – förändringarnas månad för vikt och hälsa | 2xlblog - Om vikt och hälsa

  8. di;&nbspt:You are so awesome! I do not think I’ve truly read something like that before. So nice to discover another person with genuine thoughts on this subject. Really.. thank you for starting this up. This web site is something that is needed on the web, someone with a little originality!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s