Jag vill ha fredag idag!

...  på torsdag äts det ärtsoppa, på lördag blir det fest, men fredag är ändå den da´n jag gillar bäst…” Kyckling på fredag det gillar jag mest – jag vill ha fredag idag! 🙂

Tror att den reklamdängan går ungefär så.

Oavsett veckodag lär kyckling vara bland det bästa man kan äta när det gäller att få så mycket protein (=mättnad)  i sig för så få kalorier och lite fett som möjligt, i alla fall enligt det jag lärt mig på Itrim. Den som äter enligt GI, LCHF eller har någon annan diet vet förstås själv vad som funkar.

Fredagsmysdukning

Fredagsmysdukning – höstigt härligt

Inför denna underbart vackra höstfredagskväll kommer förstås ett kycklingtips:

Supergoda familjefavoriten Kycklingrullader med parmesan och rosmarin.

Kycklingrullader med parmesan

Kycklingrullader med parmesan

Receptet är ursprungligen från en kycklingförpackning, men vi har modifierat det så att det är lite enklare och mer viktvänligt. Det finns med större text längst ned på sidan.

 • Ta vanliga kycklingbröstfiléer och dela på ”tjocken” (eller Mannerströms ”Tunna skivor”).
 • Blanda riven parmesanost, salt och peppar och hackad rosmarin med yttepytte rapsolja, bara så att det blir en hanterbar smet. Stunta i brödsmulorna.
 • Fyll filéerna med smeten, linda bacon runt filérullarna och ställ alltsammans direkt i ugnen.
 • Istället för crème fraiche och parmesansås, servera med en sås på krossade tomater, finhackad rödlök, vitlök, lite vit balsamvinäger, torkad oregano, örtsalt.
 • Vit fiberpasta i skruvform passar bra till ihop med spenaten , eller ännu hellre broccoli. Annars ugnsrostade grönsaker (morötter, palsternacka, rödlök, vitlök och ev. potatis)

20121004-082902.jpg

(Fint tejpat klibbigt koksboksblad va´ – Hanna vet jag gillar sådana fläckiga, men hon har även seriöst fina kokböcker HÄR!)

Till dessert kommer vi att testa Karins chokladmousse med avocado. Mysko alltså – tror inte på det förrän jag provat 😉

Jag kan förresten passa på att rekommendera Itrims kokbok (nr 1), som jag följde slaviskt under min viktminskning, dvs efter måltidsersättningsperioden. Självklart kan man använda ”tricken” nedan med andra kokböcker också.

 • Tricket var att göra en veckomeny och att sedan tvinga mig själv att följa det första receptet från fiskdelen till min första fiskdag, det första receptet från grönsaksdelen till min första vegetariska dag. etc.
 • På så vis fick jag upp ögonen för massor av nyheter som jag aldrig någonsin hade stoppat i min kundvagn, än mindre i min mun:)
 • Jag upptäckte att det var extra smart att göra så när smaklökarna ändå hade varit inne på service och min önskan att äta riktig mat uppvägde suget efter mumsiga mackor och välkända biffar med bearnaise…

Veckans Fredagsmysinlägg kommer kanske alldeles för sent att vara till någon nytta? Det vore toppen med lite feed-back på om det är bra såhär eller om det är bättre att Fredagsmysinlägget kommer tidigare på dagen eller kanske redan på torsdag eftermiddag…

För nytillkomna läsare  – här är länkar till några tidigare Fredagsmysinlägg, där jag funderat över den relativt nya svenska traditionen Fredagsmyset och undersöker om det är möjligt att uppnå ett fullskaligt mys utan chips och läsk:

Ha en härlig fredagskväll!

4 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

4 svar till “Jag vill ha fredag idag!

 1. Tack för länkning! 🙂 Jag har också en pärm med recept inklistrade, som är lite fläckinga och såsiga. Ger en viss charm tycker jag! 🙂 Mitt recept på Kreolskans söndagsgryta gjorde mamma som skrivmaskinsprov en gång, tycker det är roligt att använda det när jag lagar. 🙂 Kycklingrulladerna låter väldigt goda förresten!
  Och grattis till ”Färskpressat” – välförtjänt! 🙂

  • Tack snälla gulliga Hanna! Jag är så stolt så jag nästan spricker:) 🙂 🙂
   Men skrivandet kan bara bli bra med en härlig publik!
   Skulle jag kunna få din mammas kreolska? BTW – min sida ”Burgundisk Biff” i Vår Kokbok från 1981 är nästan ohygieniskt fylld av Boeuffsås 🙂

 2. Hanna

  Kul! Kan skriva av det imorgon! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s