Varför jag gillar äckliga saker

Mer eller mindre konstiga saker har jag alltid gillat. Surströmming åt jag redan som barn.

Grapefrukt, limejuice, Indian Tonic och Gorgonzola var favoriter som nog inte heller är så vanliga bland majoriteten av barn:)

Mina balansårskompisar på Itrim brukar skratta åt att en av mina strategier är att det är OK att äta äckliga saker (makrill i tomatsås, Gojibär etc) , för då är man bevisligen hungrig och inte sugen.

Ett annat exempel på hur jag använt mindre lockande livsmedel som trick är vid Upptrappningen till ”vanlig mat” efter bara måltidsersättmingar.
Då valde jag enbart knäckebröd. Det mjuka brödet var för farligt för mig då! Jag vågade inte, under den sköra perioden, lita på att jag skulle kunna hålla mig till måttet ‘en knytnäve’ , så det kändes tryggare att jag höll mig till läskigt knäcke.

Men gränsen går, som ni kanske redan förstått, vid chokladmousse på avocado . Vår lunchomelett fick sällskap av den andra avocadon i förpackningen och den gjorde sig mycket bättre ihop med ruccola och gurka 🙂

Avocado i sitt rätta element

Avocado i sitt rätta element

7 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

7 svar till “Varför jag gillar äckliga saker

  1. Ahaaaa är du en Itrim-tjej ;)!!!

    • 2xlblog

      Jäpp 🙂 ! Första som funkat efter 31 års Jojo-bantande med alla möjliga påhitt inkl Viktväktarna. Har hållit mig strax under mitt mål i 11 månader nu. (Nya mål:Springa 1 km före jul Ner under 30 % fett)

  2. Jag har alltid älskat surströmming 🙂

  3. Jag älskar oliver! Har lärtmig att äta det på senare år, och nu skulle jag kunna äta enbart oliver till middag . Det är jag och min 7-åring! När vi var på Lanzarote för några år sedan så levde hon på oliver och toast hela veckan… 😃

  4. Ping: Den bästa maten – noggranna val | 2xlblog – Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s