2XL för ett år sedan – 19/10 2011

Hoppas att ni inte saknar det vanliga ”Fredagsmysinlägget” alltför mycket… 😉

New York

18/10-25/10 är jag i New York. Jag kommer att leva som jag lär och vara 100% där, så jag passar på tillfället att ge er några smakprov på hur jag hade det för precis ett år sedan. Varje dag kommer ett nytt inlägg från samma period 2011, dvs precis i övergången mellan de 12 veckorna med måltidsersättningar och det otroligt skrämmande Att Börja Äta Vanlig Mat igen…

19 Oct – Dag 71 (13 dagar kvar)

Med tre ”Stålbads-veckor” (på Very Low Calorie Diet 600 kcal/dag) och sju lite lättare veckor (på LCD 800 kcal/dag) i ryggen känns det som att det ska kunna gå som en dans även i fortsättningen.

  • Mathållningen med regelbundna måltider har hunnit bli en god vana.
  • Smaklökarna har totalt bootats om, mina dagdrömmar handlar numera om grillat och grönsaker. Det finns inte en tillstymmelse till sug efter sötsaker.

Jag tror att det här med måltidsersättningar är ett helt oslagbart sätt att verkligen bryta dåliga mönster och hitta nya goda vanor. När inte en massa tid går åt till att fundera ut fantasifulla måltider av nyttiga ingredienser, som jag är så totalt ovan att handla, utan det är lätt som en plätt att stoppa in en måltidsersättning in munnen kan mitt fokus istället ligga på att göra det på rätt tid.

  • Jag lär mig att känna igen hunger, som till skillnad från sug, faktiskt ska mättas. Att vara hungrig är förresten inte längre livsfarligt.
  • Jag tränar även upp min känsla för behovet av vätska, eftersom drickande ger en viss mättnadkänsla.
  • Att ge mig iväg och byta om för motion blir också, steg för steg, en vana liksom att välja bra alternativ i vardagen och få ihop många räknade steg.

Stegräknaren och måltidsbars är mina bästa vänner just nu!

Idag ska jag förresten ägna mig åt att laga mat hela da´n!! Det låter ju inte riktigt klokt att tycka att det är särskilt kul, men jag får något slags utlopp för matenergi av att göda min omgivning.  Det ska bli helt underbara rätter som ska avnjutas av ca 25 personer .

Vilken måltidsbar jag själv ska äta till middag är min stora, viktiga fundering, samt om jag kanske ska festa om på lite Cous-Cous eller Chili till mellanmål innan alla gäster anländer.

ChiliSinCarne

Chili Sin Carne LCD

I ärlighetens namn måste jag erkänna att det börjar bli en liten aning tråkigt nu. Snart har det gått 10 veckor utan att jag ätit riktig mat…

Men det är som sagt bara ”lite tråkigt”. Jag kan inte påstå att det på något sätt är outhärdligt eller ens särskilt påfrestande och resultatet är ju fullständigt strålande och oerhört inspirerande…

Lämna en kommentar

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s