2XL för ett år sedan – Dags för upptrappning!

New York

18/10-25/10 är jag i New York. Jag kommer att leva som jag lär och vara 100% där, så jag passar på tillfället att ge er några smakprov på hur jag hade det för precis ett år sedan. Varje dag kommer ett nytt inlägg från samma period 2011, dvs precis i övergången mellan de 12 veckorna med måltidsersättningar och det otroligt skrämmande Att Börja Äta Vanlig Mat igen…
 

November 2011

12 veckors sträng diet på måltidsersättningar är nu avverkade. Likaså invänjningen till att komma igång och motionera! Det är nu dags att börja den gradvisa upptrappningen mot en mer normal kost, samtidigt som de allra sista kilona ska bort. Jag är innerst inne livrädd för hur det ska gå, även om jag har förberett mig väldigt noga. Än har jag inte fått den tillit som ska göra resten av livet till en vandring på den smalare vägen.

Vad händer om jag ”får smak” på vanlig mat och inte kan hålla mig till det jag faktiskt får äta?!!

Jag har planerat oerhört noga och förberett mig genom att skriva veckomeny och köpa hem rätt varor, men det är ändå med ett stort mått av bävan innerst inne som jag äter min första vanliga lunch sedan den 9 augusti.

Haha, den lunchen var väl förresten inte så särskilt vanlig – jag festade ju om på McDonalds och med Ben & Jerry-glass strax innan jag gick till Itrim …

2 Nov – Den första dagen på upptrappningen

Som belöning för min uthållighet och 12 veckors diet unnade jag mig en hel timmes härlig massage hos Änglahänder! Efter en promenad hem var det lagom tid att göra i ordning lunchen.

Dags alltså för den allra första riktiga maten sedan 9 augusti…

Jag började med att rita av min ”handflata utan tumme och fingrar” för att ha en riktigt tydlig måttstock för min portion.

  • Strimlade en handflata kycklingfilé – den hoppfulla hunden satt på golvet nedanför diskbänken och insåg att det skulle bli delar över av en hel filé 🙂
  • Strimlorna wokade jag tillsammans med frysta Thai-wokgrönsaker i lite rapsolja. Hällde på en aning japansk soja och några droppar sesamolja som smaksättning.
  • Värmde även två stora rödbetor (som jag hade kokat igår för att vara helt förberedd).
  • Klöv till slut ett lass coctailtomater av olika format och färg och blandade med en droppe olivolja och lite strimlad färsk basilika.

Denna lunch tog mig nästan en halvtimme att njutningsfullt äta!

Kycklingwok, rödbetor och tomater – obeskrivligt gott!

1 kommentar

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Ett svar till “2XL för ett år sedan – Dags för upptrappning!

  1. Vilken fantastisk resa du har gjort, både vikt och resemässigt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s