Hur man ändå försökte i New York

När el och internet slogs ut under stormen Sandy spreds många manipulerade bilder via Twitter. En haj på en översvämmad Manhattangata och hur vågor fullständigt dränkte frihetsgudinnan (från en filmaffisch från filmen Day after tomorrow).

Mina bilder från veckan före är dock inte ett dugg fejkade 🙂

Vår första lunch intog vi på Applebee´s. Det började riktigt lovande, med en Low Calorie drinklista, där vi valde en tjusig och riktigt god SkinnyBee Margarita.

Skinny Bee Margaritha

”100% delicious margarita flavor with 100 calories. Made with 100% Agave Tequila and Applebee´s signature SkinnyBee Margarita mix” 😉

Bland de riktigt fettdrypande 1900 kcal-rätterna hade man sedan faktiskt klämt in en hel Low-calorie-meny!

Low calorie meny

Low calorie-rätter på Applebee´s

Valde en Roasted Garlic Sirloin, som var en perfekt grillad biff, med spenat- , parmesan- och vitlöksfylld portabellosvamp och örtkryddad potatis.

Rosted Sirloin

Rosted Sirloin á 450 kcal

Frukostbestyren har jag redan berättat lite om. Många tar vägen förbi sin lokala Coffee shop på vägen till jobbet. Det minst socker och fett-drypande vi hittade på Starbuck´s var en (söt!) Multigrain Bagel med Low Fat Philadelphia Cheese. När vi gjorde ett nytt försök att få till en frukost ute på sta´n blev det minst eländiga valet en Low Fat-yoghurt med 3 hallon, 1 blåbär och 1 jordgubbe, samt granola, typ Start . I bröddisken tittade personalen på oss som om vi varit UFO:n när vi frågade efter Wholemeal bread 😉

Frukost på Food Emporio

Frukost på Food Emporio 😉

Utsikt från frukoststället på

Utsikt från frukostbordet på 8:e Avenyn

Vi passerade även en High School nästan varje dag – Cola och chokladbitar var det i nävarna på ungdomarna på väg hem. Tyvärr är det väl ungefär lika illa här hemma, med mellanmålen. Jag känner tyvärr minst en som gärna stannar till och fyller på Cola-förrådet på väg hem från skolan ;(

Som jag försår det bor man oerhört trångt och dyrt på Manhattan (gissningsvis förutom på Upper East Side ”Gossip Girl”-kvarteren…). Den vanlige Manhattanbon använder, så vitt jag förstår det, i princip inte sitt pyttelilla kök till annat än uppvärmning av färdigrätter och när man inte äter ute så förekommer det väldigt mycket Take Away och Home Delivery. Restaurangkedjan Olive Garden har t ex ett erbjudande; man skickar med dig en extra rätt ”till imorgon” när du äter din middag hos dem.

En fantastisk upplevelse var lördagen i China Town! Vi tog Metron till Brooklyn och gick tillbaka över Brooklyn Bridge till Manhattan, in i China Town och Columbus Park där det spelades Mahjong och Gong vid permanenta spelbord. Olika kampsporter utövades och gatumusiken var ”pling-plong” på exotiska instrument (ursäkta mig, men inte så fint 😉

Vi åt en äkta Dim Sum-lunch på The Golden Unicorn tillsammans med många inhemska familjer. Den här sortens kinesiska smörgåsbord funkar så att man sitter på sin plats och tanter kryssar mellan borden med små vagnar med olika rätter, främst ångkokta dumplings. En räkfylld var helt suverän!

Dim Sum i China Town

Dim Sum i China Town

Räkfyllda dumplings

Räkfyllda dumplings – mums!

The Golden Unicorn

The Golden Unicorn, kristallkrononor och guldtyger

Kändes ändå hyfsat nyttigt och promenaden gick inte av för hackor 🙂

Ni får hojta till när ni tröttnat på min resa! 🙂

18 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

18 svar till “Hur man ändå försökte i New York

 1. Jättekul att läsa dina observationer och matval!

  • Tack 🙂 Vad kul! Avslutande brunchen har jag inget foto på, men då petade vi i oss allt vad kaloriernas förlovade land har att bjuda och nöjda var vi eftersom det var i princip oätlig flygmat på vägen hem 😉 ,)

 2. Det är väldigt roligt att läsa om din resa! Inspirerande!

 3. Cribba

  Fortsätt att skriva om dina upplevelser från USA. Helt klart inspirerande och blir att ta anteckningar inför min framtida planerade usa-resa. Fortsätt med dina fantastiska inlägg 🙂

 4. AnnaSofie

  Tjo!

  Jag tycker tvärtom – det är jätteroligt att läsa om din resa! 🙂

  /A-S

 5. Jag tycker att det är jätteintressant men menar du att det fanns middagar på 1900 kcal? EN middag?

 6. Hmmm… man var tydligen tvungen att gå dit från huvudsidan http://www.mcdonalds.se/se/maten/kvalitet/balansguiden/var_naeringsmaerkning.html och kolla i allergiguiden

 7. Nej, det är ju jättekul att läsa om din resa!

  kram, pernilla be

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s