Grattis mamma till ett ännu bättre liv

Idag är det födelsedagsfirande hos min mamma som fyller 75 år!

Hösttårta

Hösttårta – fyllningen är äppelkräm, vaniljkräm och grädde. Marsipanlock och dekorationer av sugar paste. Mest att titta på för mig och mamma… 🙂

Jag minns att jag provade en av min mammas vackra gamla finklänningar och sylvassa 50-talsskor när jag var ungefär 6 år – jag kunde inte stänga klänningen!! Hon hade alltså helt otrolig midja innan vi barn dök upp 😉

För sådär 25 år sedan var hon åter smal som en pinne, men de senare åren har det smugit sig på ett och annat bekvämlighetskilo.

I januari i år lyckades jag övertala henne att åtminstone göra testet på Itrims hemsida och få reda på hur mycket onödigt hon bar runt. Sedan var hon ”fast” 😉

Min mamma är ett bra exempel på att man kan lära gamla hundar sitta. Hon har tagit sig an viktminskning och motion på ett helt nytt sätt, som passar henne. Hon fick upp ögonen för att hon utöver de vanliga långa promenaderna behövde lägga till den pulshöjdande, konditionsskapande, förbrännande, ombytta motionen.

Hon har gått sin egen väg med stöd av sin hälsorådgivare på Itrim och skapat en extra light variant på viktnedgång, men sakta men säkert tagit sig ner nästan ett kilo i månaden.

Inspirerande för den som inte känner sig så hetsad i sin livsstilsförändring, eller hur?!

7 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

7 svar till “Grattis mamma till ett ännu bättre liv

  1. Men glöm inte att dom hade korsetter! Jag kom inte i min mosters brudklänning när jag var ett spinkigt barn. Men jag har en bok där jag skrivit mina mått och efter tredje barnet står det 63 centimeter som midjemått… och då tyckte jag att jag var rund.. Nu känns det mer som en vettig omkrets runt mina lår 😀

    Det är aldrig försent att byta livsstil. Aldrig.

  2. Hanna

    Sjukt imponerande! 🙂

  3. Cribba

    Imponerande bortom all beskrivning 🙂

  4. jag fe5r inte kf6pa en sodastreamer ff6r vi har inte plats i ve5rt tre5nga kf6k. Men omjag fe5r en kan han ju inte se4ga nej! Jag f6nskar mig se5ledes en!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s