Fredagsmys-Vem är du snygg för?

För vems skull ska man egentligen vara smal och snygg? För man, fru, flickvän, den man hoppas på att bli ihop med?

 • Det politiskt korrekta är väl att först och främst säga något i stil med att ”Skönheten kommer inifrån”, men det tror jag inte ett smack på! (Eller jo, det kanske den ursprungligen gör, men den stoppas mycket enkelt av bristande självkänsla, skam, mindervärdeskomplex etc.)
 • Nästa politiskt korrekta skulle kunna vara ”Jag vill vara snygg för min egen skull”. Det tror jag lite mer på, men inte enbart 😉

Jag ville bli smal, snygg, frisk och välmående för min egen skull OCH för att mina barn skulle ha en fysiskt fungerande mamma längre i livet OCH för att min man skulle ha en mer attraktiv fru, men också för att vi alla – inklusive mig själv – skulle ha en gladare och trevligare person att umgås med.

 • Som var nöjd med sig själv.
 • Som skulle gilla att handla kläder och att fixa håret och sminka sig.
 • Som skulle tycka att det var kul att klä upp sig och gå ut och träffa folk.

Ytligt? Ja, men i flera perspektiv alltså – både för min egen skull och för andras.

Jag ville i alla fall bli glad över att vara fin!

Jaha, och vad kan man göra för att vara fin då? Även om man går ner i vikt är det inte alltid helt enkelt när man jobbar mycket hemma och säkert inte för den som är föräldraledig, i synnerhet inte om man ammar och har spyiga kläder eller hämtar leriga ungar på dagis. Det är definitivt enklare att gå i mjukisbrallor och t-shirt 🙂

Och risken med mjukisbrallor är att man plötsligt inte kan ha sina vanliga jeans! Frågan är varför??? Finns det något magiskt medel i tyget eller kan det vara så att de bidrar till en ökad risk att man blir mjukare i konturerna även kring sina riktlinjer för mat och motion?

Hemmajobb

Hemmajobb-Jag: Älskad båtringad tröja (visar nyckelbenen!), bara mascara, ett par gamla seglarbyxor – dock inte mjukis 😉

Kanske man kan fundera nåt i stil med att ”Man städar inte enbart för att man ska ha gäster, utan ibland är det trevligt att ha snyggt omkring sig ändå”?

Förra helgen var jag på ”Ladies Night” på nya Friends Arena. Det var en intressant tillställning, som vid första anblicken påminde mycket om Stockholm International Horse Show. Även här gick lämmeltåget av unga och gamla tjejer från stationen och bussar med tillresande tjejgrupper stannade utanför arenan.

 • En liten skillnad var att det var 100% tjejer här, istället för 99,8%.
 • En stor skillnad var att detta hav av brudar i alla åldrar var uppklädda till tänderna!
Ladies night

På Ladies Night – inte så urringad, men rätt så högklackad och ögonskuggad!

Kul att snygga till sig och faktiskt inte för någon annans skull än min egen 🙂

8 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

8 svar till “Fredagsmys-Vem är du snygg för?

 1. Det är ju ingen större idé att göra sig snygg för män, dom ser ju aldrig sånt ändå. Dom är ju mest glad över att kvinnor saknar penis… för att uttrycka det krasst. Jag är dålig på att vara ”snygg”, eller fel – jag saknar intresse av kläder (kanske jobbets fel?) men jag sminkar mig alltid och byter färg på håret lika ofta som andra byter kläder. Men min utstrålning (är det att vara snygg?) har ju förbättrats enormt sedan jag blev mer nöjd med mitt liv dvs sen jag blev singel och började ägna tid åt min själv, min kropp och mina önskningar.
  Lyckliga människor strålar (t.o.m i mysbyxor) – det är snyggt!

  • Hihihi! Man får hitta det som man känner sig fantastisk i 🙂 I ärlighetens namn kan jag känna mig rätt fantastisk i lösa, lite nedhasade grå mjukisbyxor och ett linne, just för att jag aldrig någonsin kunnat/velat gå i linne och för att mjukisbyxor tidigare suttit tajt och inte som man föreställer sig att de ska göra… Och det är ju pga något slags nöjdhet;)

 2. Så sant! Det är skönt att känna sig fin, både för sig själv och inför andra. Och du är fin!

 3. Åh vad jag tycker du är klok förresten! 🙂

 4. Åh! Jag tycker det är så roligt att klä upp mig nu och göra mig fin! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s