Ofrivilligt viktras – med mystiska konsekvenser

Idag väger jag 2,2 kg UNDER min målvikt. Det skulle ju vara hur kul som helst om det handlade om något planerat och som jag strävat efter…

Tyvärr beror raset på att jag varit riktigt dålig den senaste veckan. Utan att bli alltför detaljerad kan jag väl säga att jag är mycket nöjd med att jag hade en oläst Elisabeth George på 700 sidor som sällskap under mina nattliga badrumstimmar och att Rituals-doftljuset räckte till igår kväll.

Efter nästan en vecka traskade jag iväg till husläkaren, som skickade mig vidare till Danderydsakuten för att utesluta pankreatit (bukspottskörtelinflammation) och tarminflammationer. ”Man måste ta sådana symptom på allvar”, sa han.

Alla undersökningar var utan anmärkning och hittills tagna prover OK. Nu väntar jag på ytterligare några provsvar som ska bekräfta misstanken om Campylobacter. Det luriga med sådana baciller är att det behövs så pyttlite för att man ska bli sjuk att det är ingen ledtråd att andra i hushållet eller vid samma middag klarat sig.

Smittohärdar som skulle kunna stämma för mig är kranvatten i New York, kycklingmiddag under förra veckan och en skvätt opastöriserad mjölk.

Magrasmat

Min meny för närvarande

De mystiska konsekvenserna då?

Jo, mitt i allt magont blir jag jublande lycklig över viktraset och genast börjar tanken gro: Mmmm,  under 74 kg känns ju kanonbra. Kanske jag skulle gå ner lite till nu när jag ändå är på gång…Hur skulle det vara att väga 60-nånting?

Men HALLÅ!

 • Var vi inte överens om att den största framgången någonsin är att jag varit viktstabil i ett helt år (så när som på 10 dagar)?
 • Har vi inte konstaterat att alla dumheter i huvudet måste ersättas av ett normalt förhållande till ätande?
 • Är inte mitt mål för närvarande att hålla vikten, minska fettprocenten  och öka muskelmassan med mer och intensivare träning?

Det måste verkligen gå över snart för nu har jag blivit  för trött för att träna och fryser bara…

 

15 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

15 svar till “Ofrivilligt viktras – med mystiska konsekvenser

 1. Vad duktig du är som så snabbt tar tillbaka ditt sunda förnuft och styr tillbaka till (att hålla) målvikten!
  Hoppas verkligen att du kryar på dig snart och att det inte är nåt allvarligt. KRAM

 2. Stina

  Inge mer viktras för då ser du ut som ett litet russin och det är inge gulligt på tjejer i vår ålder. Hoppas att du får reda på imorgon, vad det är för fel med magen. Kram ❤

 3. Persika 🙂 Ja man kanske skulle ha en målfrukt likaväl som en målvikt 😀

 4. usch det där låter inte alls kul! Hoppas det inte är campande bakterier eller vad det va och att du blir ok snart!

 5. Vad trist med risig mage 😦
  Hoppas att du blir bättre och att du kommer igång med träningen.

 6. Men usch så otrevligt!
  Hoppas verkligen att du blir kvitt ”skiten”;) snart.
  KryaKramar till Dej!!

 7. Usch, roligare kan man ha. Hoppas det blivit bättre eller blir snart. Förstår din lockelse med vikten nu när du ofrivilligt minskat. Men du är ju så smart så du låter dig inte förföras av dom tankarna. Din plan låter så himla mycket bättre och hälsosammare.
  Krya på dig!
  Kram

 8. Din stackare! Hoppas det bara är en ”vanlig” bakterie som snart ger upp! Jag hade en seg omgång av matförgiftning för några år sedan då allt bara rann rakt igenom. Jag tillgodogjorde mig ingenting, vilket gjorde mig jättetrött. Då fick jag tipset att dricka risvatten. Man kokar ris i rikligt med vatten, häller av vattnet, låter det svalna och dricker det sen. Apäckligt – men det hjälpte! Stärkelsen från riset kapslar liksom in slemhinnorna så att de inte reagerar så starkt.

  Kryakram, pernilla be

  • Tack!! Det verkar ge sig nu efter en dryg vecka som i din beskrivning😜 Trappade upp lite till nu med Kokt korv! Hör o häpna, men tips från kroniskt tarmsjuk. Det funkade att äta utan problem- inget magont och inget annat elände😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s