Vikt och hälsa: Så mycket bättre

Ännu inga provsvar, men jag mår så mycket bättre idag. För första gången på 8 dagar har jag kunnat äta något som liknar mat och ändå sova hela natten. Utökade dieten igår kväll med ugnslax, ugnsmorötter och bäbisblåbärspuré till efterrrätt. I morse blev det rostat vitt bröd och ”bacillyoghurt”.

Träning? Orkade dammsuga lite halvhjärtat och tog en promenad. Men de ynka 1500 stegen gjorde mig helt genomsvettig.

Laxsoppa

Supergott som vi åt innan jag blev sjuk – Kelda Fisksoppa med en ugnsbakad laxfilé och sockerärtor. En klick lätt fraiche, kapris och citron.

I morgon hoppas jag kunna träna och tänkte då dra nytta av Activio – pulsmätningssystemet på Itrim – för att hålla mig på en lugn nivå. Det är en oanad fördel med Activio – att man kan ha det även för att se till att man INTE tränar intensivt när man inte borde göra det.

Och Nej, jag tänker inte gå och träna om jag har något smittsamt eller om jag inte känner mig minst lika OK som idag 😉

Appropå rubriken ”Så mycket bättre”, som jag knyckte från 4:ans succéprogram, så tänker jag en hel del på hur man kan lyckas ta till sig något och göra det till sitt eget. Ni kommer väl ihåg:

 • Septembers version av Petters rap ”Mikrofonkåt”
 • Lalehs underbara ”Ängeln i rummet” – Eva Dahlgrens redan fantastiska låt.
 • I senaste omgången; Magnus Uggla som gjorde musikhistoria med sin tolkning av Olle Ljungströms ”Jag och min far”.

Självklart har jag nu vandrat iväg i mina tankar om hur viktigt det är, åtminstone för mig, att känna en helhjärtad tro på det man gör. I jobbsammanhang har det gett sig rejält uttryck särskilt vid ett tillfälle då jag sa upp mig efter 1 vecka 1 timme och 45 minuter 😉

I viktminskningssammanhang har jag några gånger tackat Nej till förfrågningar om att medverka i media och berätta om min viktnedgång. Det jag hittills, med glädje, ställt upp på är en artikel i M Magasin i somras, då jag fick chansen att skriva min egen historia med egna ord. Nu ser jag fram emot att åter ha fått en chans* att verkligen betona vikten av helheten:

Att det inte finns några genvägar förbi EN SJÄLV för att åstadkomma en förändring av ens beteende.

Oavsett om man har 70 kg eller 15 kg övervikt, om man går på Xtravaganza, Itrim, är LCHF:are, Viktväktare, GPS-opererad, går på Cambridge/Slanka…. vi måste alla hitta våra sätt när det gäller Energi IN – Energi UT.

MEN, jag är helt övertygad om att bara om hjärta och hjärna är med och gör arbetet till ens eget, så kan det bli en långvarigt hållbar förändring.

Jag tror också att Ugglas version ”Haru hört om en tjej” kommer att bli en stor hit, tack vare hans personliga tolkning och inlevelse i Miss Li´s gripande ”I Heard of a Girl” .

* Ni kommer att vara de första som får veta när det hela är spikat 🙂

15 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

15 svar till “Vikt och hälsa: Så mycket bättre

 1. Roligt att du mår bättre! Hoppas det håller i sig. Och kul med en till mediagrej 🙂

 2. Håller med dig, både gällande hjärta och hjärna, och Ugglas ”Jag har hört om en tjej” 🙂

  kram, pernilla be

 3. Hej, hoppas att du nu är helt kvitt denna förb–ade sjukdom:) Kul, nu hittade jag dig också. Bra att veta, är det ok att länka till din blogg?
  Många kramar Ankidank

 4. Glädjer mig att du iallafall är på bättringsvägen och jag ser framemot den framtida artikeln 🙂

 5. Idag testade jag Activio – det var kul! Jag har varit rejält förkyld ett tag och det var bra att kunna hålla sig på en lagom låg nivå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s