Hur mycket väger Anja Pärson och Starke-Magnus?

Vad är det egentligen för siffror vi lägger vikt vid?

 • BMI
 • % fett
 • Total viktminskning
 • Snitt/månad
 • Vägning varje dag? Varje vecka?

”Jag vill bli stark och få bra kondition, tajta till kroppen. Det är mitt mål nu, vikten ska vara sekundärt, det är styrkan och smidigheten i min kropp som ska räknas från och med nu. Om vi säger så här: Anja Pärson har ett BMI på 29 och det lär ju knappast vara fett som väger på hennes kropp.”

Citatet kommer från Jennifers blogg HÄR. Hon gjorde en GBP-operation för ett år sedan och brottas, trots att hon gått ner massor, precis som så många av oss andra med gamla invanda tankar och beteenden.

 • Själv älskar jag Excel och allt annat som kan skapa diagram (t ex Wii Fit).
 • Jag gillar att se kurvor över förändringar, att fylla i siffror i kalkylblad och att skapa statistik.
 • Att väga och mäta och skriva in Points och B:n och P:n var aldrig några som helst problem för mig när jag höll på med  Viktväktarna. När jag började på 80-talet skulle man förresten äta lever en gång i veckan och så fick man äta prick 60 gram potatis!! Men det var rätt kul ändå, att väga och mäta. Kände mig lite som en kemist 😉
Potatis på våg

Inte ett gram fel !

Men, sifferglädjen har definitivt en baksida.

 • När det gått en tid och kampen med siffrorna och vågen tycks vara över.
 • När målet är nått. När handen slagit i kaklet.
 • När alla gamla sparade kläder är för stora.
 • När de nya underbara små storlekarna blivit de vanliga siffrorna och inte längre fascinerar varje gång jag får syn på etiketten (som jag alltid klippte bort förut och skyllde på att de kliade 😉

Oavsett om man är mitt i en viktminskning eller om man nått sitt mål – OM siffrorna sätter käppar i hjulet för en kanske man måste hitta ett sätt att INTE hänga upp sig på just dem. Att försöka att  se projektet långsiktigt och värdera helheten. Om man älskar tabeller kanske följande lilla uppställning kan vara en variant:

Exceltabell

Annan sorts Excel-tabell

Avslutningsvis trots allt ett siffertips – Kärnsund är kanongott att rosta och dessutom perfekt enligt Itrims fiffiga Brödformel 666:

 • Fibrer: 6,5 g (alltså över 6)
 • Sockerarter: 3 ,5 (alltså under 6)
 • Socker finns inte med alls i innehållsförteckningen ( alltså ”tidigast på 6:e plats”)
Kärnsund bröd

Gott och nyttigt!

PS. Magnus Samuelsson är prick 2 meter lång och lär väga ca 150 kg, vilket innebär att han borde göra sig av med sisådär 60 kg för att bli normalviktig. Men det tror jag INTE att han intresserad av 🙂 Missa inte att Magnus gör en suverän insats som polisen Gunnar Nyberg i filmatiseringen av Arne Dahls otroligt spännande och läskiga böcker! DS.

4 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

4 svar till “Hur mycket väger Anja Pärson och Starke-Magnus?

 1. Ja, om man ska hålla sig motiverad så måste man nog hitta ”nya” saker att motivera sig med. Små vardagshändelser, tex 🙂

 2. Eller hur! Som jag skrev i förra svarert – det finns massor av smart info ”därute”” bland detister och sådana. Jag har själv tyckt att det är AP-tråkigt, men när man får det illustrerat på ett bra sätt blir det intressant. T ex hur många sockerbitar man kan dricka upp med olika flytande produkter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s