Fredagsmys? ADVENTS-myset redan i full gång

En hel vecka kvar till 1:a Advent och Facebook är redan överfullt av glöggmys.

Jag är gärna ute i god tid och lyser upp novembermörkret med stjärnor, ljusslingor och massor av levande ljus  (nu helst med ”juldoft” ), MEN ju senare glöggperioden börjar desto bättre.

Jul 2010 vid spisen

Advent 2010. Jag är nästan säker på att det ligger Pizza-kartonger på diskbänken. I år är det nytt kök , nya möbler och ca 24 kg mindre kock. Bara Chichi är likadan 🙂

Advent 2010 var det glögg i princip varje kväll och en stapel pepparkakor därtill utan någon eftertanke. Stapeln förgylldes varje helgdag med någon mjuk och krämig sorts Gorgonzola…

Jag köpte alkoholfri Blossa Glögg på Ica och toppade den med en dutt  Metaxa (grekiskt cognacs-wannabee med en lätt fikontouch). Men, vaddå?!!? Det var ju ALKOHOLFRI glögg, så då kunde den drickas hela Advent, juh?! Eller…

Precis som 2011 är  Advent och Jul 2012 helt annorlunda. Jag känner mig alldeles trygg och säker på vad jag kommer att öppna munnen för. Är det någon i familjen som  inte vill ha min Hälsosamma December får den skylla sig själv och trycka i sig så mycket Rocky Road och marsipan som den har lust med 🙂

Vad säger ni förresten om Hallonlakritsskalle-glögg? 🙂  Saturnus själva säger om sin nya alkoholfria produkt: ”Vi vågar nästan säga att vi har skapat en ny jultradition. Hallonlakritsskalleglöggen kanske är det största som har hänt julen sedan mandeln infiltrerade gröten.” 

Hallon Lakritsskalle glögg

Bild från Saturnus hemsida, bergis helt OK att jag tog den.

Jag hittar ingen innehållsförteckning på just den, men generellt sett så gäller ju lägre kalorimängd – desto lägre alkoholhalt. En liten glögg och pepparkakstest hittade jag i allafall  HÄR.

Vill gärna passa på att tipsa er som har möjlighet att gå på ”Julföreläsningarna” på Itrim. Förra året fick jag ovärderlig hjälp att klara min första jul som normalviktig. I Täby är den första träffen på Luciadagen. Kolla med närmaste Itrim, vettja, om de också kör sådana julföreläsningar!

Hur tänker ni om Advent och Jul?

Har ni nyttiga och bra recept – länka i kommentarerna vettja!

12 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

12 svar till “Fredagsmys? ADVENTS-myset redan i full gång

 1. frokendanielsson

  Jag är likadan med glöggen, ju längre jag kan dra ut på det desto bättre 😛

 2. Jag tar gärna glögg ibland, nån gång per vecka. När jag blir sugen. Blir det oftast om jag fryser och det är snö ute, så inte så mkt i år än :-\
  Den hallon-lakris glöggen köpte jag med. Helt ok. Dock älskar jag duvenkroks glöggar. Eller kiviks äppleglögg med smak av kanel och vanilj…

 3. Julföreläsning säger du? Det ska jag kolla upp när jag ska träffa min coach nästa vecka! Det är lite dumt med grupptiderna då jag jobbar lite senare och inte bor i samma stad som mitt center. Bor du i samma stad som ditt?

  • Ja det gör jag. Lagom springavstånd har jag upptäckt 😉 Men det är tyvärr inte alla center som har dem. Om inte – tjata! och annars, kolla om de inte kan få fram recept och så från Täby. Lycka till!

 4. SV: Det är på Netflix som jag tittar på Ally McBeal så mycket nöje 😀
  Intressant inlägg du har skrivit, hur hanterar jag julen? Det får mig verkligen att inse att jag saknar en handlingslan för de… hmm kanske något jag borde tänka över.

  • Tack 🙂 Det jag först och främst bestämde mig för var VILKA dagar jag fick festa. Tror att det är viktigt att man gör upp med sig själv vilka avsteg som är OK och att de då faktiskt FÅR vara njutbara. (Kanske lite knepigt om man kör med shakes över jul, men då kan ske det istället underlättar för en att man INTE behöver bestämma var gränsen går)
   Åh vad bra – ser fram emot Ally!

 5. gitsan

  Jag är ingen fantast av glögg. Brukar smaka lite när grannen har sitt adventsfika, men de gånger gubben och jag köpt en flaska blir det mesta kvar i den.
  I år blir det varken godis eller fikabröd för min del under julen. Jag vill inte förstöra min fina viktkurva som visar 23,5 kilo minus sedan april 2010.
  Istället ökar jag mängden och längden på promenaderna 😉

  • Det låter toppen! Vad du är klok!
   Jag kommer inte heller att äta godis eller fikabröd, förutom de traditionella stjärnkakorna på Julaftonen, eller kanske inte ens de. Känner inget sug alls efter sådant. Men fikon BLIR det ett om dagen eller nästan varje dag iallafall 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s