Getting your priorities right!

Att prioritera kan handla om att äta en liten, liten smula av något riktigt gott. Det kan också handla om att prioritera sina aktiviteter och sitt välbefinnande.

Lotta skrev för ett tag sedan såhär på Lottas VIKTinfo:

Jag ska försöka att få till lite fler korta promenader de dagar väder tillåter detta och sedan är det så att jag känner att jag helt enkelt måste prioritera bort all skräpmat. Riktiga måltider och inte en massa annat onödigt. Det är bara så himla dumt.

Härligt! Så skön formulering – att prioritera BORT all skräpmat! :D Jag gillar verkligen tanken att prioritera BORT något som kanske är snabbt, lätt och enkelt för att istället prioritera sitt välmående även om det tar mer tid att fixa bra mat!

Att det sättet att tänka har givit resultat är klart och tydligt: Lottas midjemått har minskat med 17 cm. Hon har blivit ca 20 kg lättare och har sänkt sitt kolesterolvärde ordentligt. Definitivt en lönsam strategi!

Själv har jag idag prioriterat en klafsig lerpromenad med hund och häst framför det planerade jobbet. Jag fick tillfälle att se konvalecenten Don Cameron galoppera för första gången på 9 veckor, alltså efter att han buköppnades och blev av med 4 meter trasig tunntarm. Chichi Träsktroll var också nöjd med att få följa ut i geggan, även om hon var mindre nöjd med badet som följde.

Chichi badrock

Chichi i sin nya badrock – inte helt nöjd 🙂

Jag inser förstås att jag är väldigt priviligierad som kan välja att vara ute när det är ljust och att jobba inomhus när det är mörkt.

En viktig prioritering som jag gjorde under veckan som gick var att få in fyra (4 !!) Pulspass, varav ett Intensivt och ett Intensivt->;;Tufft. Det är jag mycket stolt över, för det var såååå nära igår att jag ”lät mig får tidsbrist”, så att Itrim skulle hinna stänga för dagen innan jag hann dit 😉

Pepparkakshus 2012

Tävlingsbidrag till Arkitektmuseums Pepparkakshustävling 2012 – arkitekt Louise Lindström

Så vad fick mig då att prioritera träningen före att assistera Pepparkakskonstruktörerna i köket?

Helt enkelt att det finns:

 • en Nyårsafton då Klänningen ska på,
 • en Lucia då jag ska ha sprungit 2½ km
 • en fotografering som jag kommer att få leva med – inte ett foto som jag kan gömma mig från som förr i tiden 🙂

Betydelsen av konkreta mål är kristallklar!

Blir så glad när jag ser nya bekantskapen Linda sätta upp både Minimål och Delmål inte minst Handlingsplan! När man lyckas bedriva sitt viktminskningsarbete som vilket stort projekt som helst har man vunnit mycket!

Brukar inte hämta andras bilder men den här var för läcker 🙂
Getting your priorities right – Porsche Cayman S och litet hus
eller liten bil och stort hus?? Bildkälla

7 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

7 svar till “Getting your priorities right!

 1. Det är viktigt att ha tydliga formulerade mål, oavsett vad det gäller. Det är då man lyckas. Och tid – tid kan inte ägas alltså kan man inte ”ha” tid. Allt handlar om prioritering.
  Lättare sagt än gjort ibland.
  Själv står jag på smörgåsavvänjning i fyra veckor. Inte för att gå ner i vikt utan ett tydligt mål för att behålla vikten.

 2. Igår efter träningen (ja! söndagsträning! ett smärre mirakel) skulle jag handla (lättmjölk) och kände att det var nära att åka dit på smågodis. Innan det var ett faktum tog jag istället ”shampoo-gången” till kassan istället för ”godisgången”. Behövde inte säga aktivt nej till frestelsen utan valde bara att inte passera den. Också en prioritering 🙂

 3. Min prioritering fungerar så länge jag har mat i frysen som jag kan ta fram. A o O är planering o framförhållning!

 4. Ping: Handlingsplaner, delmål och belöning « Linda Jsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s