Dags att planera JULEN!

Julkrubba från Betlehem

Julkrubba från Betlehem

Det är den 5: e december och 18 dagar till jul.

Nu räknar jag väl ändå som en kratta?

Nope – min jul börjar ju på kvällen den 23:e med vår traditionella Skagenröra- och Ale-uppesittarkväll.

Det är sedan ett år tillbaka Den Första Juldagen – alltså inte längre 1 december eller 1:a Advent. Och hur bär man sig åt för att komma dit då? Det handlar förstås om planering…

Här är min planering för FÖRRA julen – hoppas att någon hittar något användbart:
( 14/12 var jag klar med upptrappningen till vanlig mat och åt även kolhydrater till varje mål)

Kvällen den 23:e, Julafton, Juldagen, Annandagen och Nyårsafton har fått sina traditionstyngda måltider planerade i detalj! Det känns helt super! Vilken trygghet att i förväg veta hur jag ska hantera de stora utmaningarna under julhelgen.

Jag vet vad jag tänker unna mig extra och hur jag ska hålla mig inom ramarna. Jag har planerat för att inte ”äta på kredit” utan att kompensera i förväg med extra steg. Självklart har jag även kollat öppettider på Itrim för att kunna hålla igång med träningen.

 • Jag rör överhuvudtaget inte en lussekatt, pepparkaka, knäck, choklad eller någon annan godisbit!
 • Jag äter inte en endaste skiva vörtbröd, utan håller mig till knäcke- och annat fullkornsbröd!
 • Jag äter ingen julost eller cheddar.
 • Jag får dricka Ale den 23:e, mumma på Julafton, vin på Juldagen och Annandagen och på Nyårsaftonen blir det champagne.
 • Jag ligger på 10000 steg/dag men ökar på upp till 12ooo på Julafton, Juldagen, Annandagen och Nyårsafton för att kompensera för vin och champagne!
 • Om jag skulle ligga lågt på stegräknaren plockar jag fram Wii Fit och kör Steps till något TV-program!
 • Jag äter frukt och grönsaker som vanligt och dricker vatten i tillräcklig mängd!
 • Jag äter fyra gånger om dagen och ”sparar mig” inte och blir vrålhungrig till middagarna.

Sist men inte minst – Det är OK för mig att gå upp 2 kg över mitt mål under julhelgen. Jag får inte panik om jag gör det, utan återgår bara till mina normala dagar med rätt mat och motion.

Hur det gick kommer jag tillbaka med så småningom 🙂

PS. Gilla gärna 2xlblog på Facebook, så kommer uppdateringar på din sida… Klicka på lilla tummen uppe till höger här på bloggen 🙂 DS

USB-granen :)

USB-granen 🙂

 

11 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

11 svar till “Dags att planera JULEN!

 1. Vi kör också alltid uppesittarkväll! Kommer dock inte bli så i år, vilket känns väldigt lustigt!

 2. Mies liv

  Jag som alltid tjatar om att planering är A och O har inte kommit så långt som till julen än. Jag har fullt sjå med advent och lucia! 🙂

 3. Vad duktig du är som planerar allt i förväg, det är ett solklart vinnande koncept. Jag är säker på att det kommer gå superbra för dig denna julen. Och det är kanonbra att du säger till dig själv att det är okej att gå upp 2kg utan att få panik, ibland måste man vara snäll mot sig själv för att kunna vara lite strängare andra dagar när det verkligen behövs.
  Skagenröra..mmmm mums! 🙂

 4. Sjukt imponerad att du är så bra på att planera. Har inte riktigt bestämt mig själv hur jag ska göra. Givetvis blir det inget godis eller liknande. Blir nog lite julmatsproteiner och sallad på både julafton och juldagen men i övrigt tänker jag hålla mig till shakedieten som det ser ut nu. Ska även försöka med ett par längre promenader kring jul/nyår. Minst en varje dag. =)

  • Smart att hålla dieten! Mycket lättare än när man gör ”litegranna”. Jag var ju ”klar” med min VLCD/LCD och upptrappning 14/12 2011 så jag ”fick” äta i princip allt i rimliga mängder. Men det är helt klart svårare. Hur det går i år kommer ett litet smakprov på om några timmar 😉 Det är fortsatta utmaningar för en fd matmissbrukare, men kan Marcus Birro komma igen så kan jag 😉

 5. Visst är det lite speciellt med jul och nyår, men som någon klok person har sagt: ” det är inte tiden mellan jul och nyår som är viktig utan tiden mellan nyår och jul” eller något liknande…
  Jag hoppas att jag kan hålla mig på mattan, men vill inte planera för mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s