Bra för kropp och själ – dåligt för plånboken?

Funderingarna på vad det kostar att ändra livsstil till ett hälsosammare leverne har vi varit inne på många gånger. Egentligen kan det ju inte mätas i pengar att ge sig själv:

 • en friskare och sundare kropp
 • mer ork
 • mindre ont
 • ett bättre humör

och i bästa fall massor av bonusfördelar som tillit, mod, förändringar, ökade sociala förmågor etc etc.

Det kostar pengar att ta hjälp av viktminskningsföretag och det kostar pengar att köpa bra mat.

Viktigt att tänka på är förstås vad det kostar att köpa DÅLIG mat!

Kostnaden för den hjälp jag fått (och får) kan per dag jämföras med en burk Ben & Jerry som jag gladeligen satte i mig ett antal gånger i veckan eller ett paket cigaretter (har  inte ägnat mig åt dem sedan 31/12 1999, så jag är inte helt säker på kostnaden). Det är väsentligt mindre än en drink på krogen och jämförbart med en ½-flaska ordinärt rödvin.

Inköp av nya kläder har dock varit en stor utgift, men ÅH, SÅ ROLIG!

Det jag inte tidigare reflekterat över, i min iver att skänka bort urvuxna kläder till hemlösa, är att vissa saker som inte längre funkar faktiskt inte var helt gratis i inköp..

Inför gårdagskvällens teaterbesök provade jag min fina vinterkappa, som jag inte hade framme alls förra vintern:

Vinterkappa stl 46

Vinterkappa stl 46 (18)

Den har jag faktiskt lite svårt att skänka bort 😦

Men om det är någon av er som är ”på väg ner” och behöver en kappa i vinter – hojta till så kan vi säkert hitta en deal.

Den är italiensk, av märket Fratelli Ball. Svart i 40 % Angora och 60 % lammull.

Mitt ”survival kit” för vinter i stallet behåller vi dock. Med en tre-fyra fleecetröjor och ett antal underställ och fleecebrallor under kan både jag och dottern ha fortsatt nytta av scooter-overallen när det är -17 grader ( som det var är vi kom till hästarna i måndags kväll, brrrr).

Scooteroverall

Scooteroverall i stl 54

Ska nu ge mig iväg på Stand-up Dinner inne i stan (om jag kommer dit, men det gick ju att ta sig fram med tunnelbanan igår och då var det väldigt mycket värre väder).

Det är ännu en av mina härliga 50-årspresenter från fina vänner, som råkade hamna på samma vecka. Igår kunde jag beställa rostade rotsaker till den halstrade råbiffen istället för pommes frites. Ikväll är det en meny som ingår, så vi får se vad som är vettigt att äta och inte. Gissar att mannen får dubbla portioner dessert trots mitt intensivpass träning i morse.

Tisdagens dikeskörning är ett minne blott 😉

 

16 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

16 svar till “Bra för kropp och själ – dåligt för plånboken?

 1. Jag har behållit mina fatphants resten har sålts, gett bort eller slängt beroende på skick

 2. Jag skickade, förra hösten, iväg alla kläder strl36/38 för att dom var för små och hade så varit i några år. . Sen gick jag ner i vikt och skickade allt i strl 42 till ”Alla kvinnors hus”. Nu saknar jag det jag skickade i väg förra hösten… Det enda jag har kvar är en kappa i strl 40 som jag älskar men den ser ut att sitta lika bra som din kappa…
  Och jag tycker klädshopping är det tråkigaste som finns.

 3. Det är så roligt att få rensa ut! Själv fick jag ett ryck härom kvällen och rensade ut 3 proppfulla papperskassar som mannen fick köra iväg till second hand redan dagen efter. 🙂

 4. Nu fick du mig att tänka till. Shit va pengar jag lär lägga på att stoppa i mig en massa onyttiga gifter! Egentligen borde jag räkna… men jag vill ju inte hålla på….

 5. St 46 är nog för stort för mig, annars hade jag varit spekulant! Precis en sådan klassisk kappa vill jag ha i min garderob. St 44 hade jag köpt! Jag är över 1,70 och har stora bröst så jag behöver st 44 upptill även när jag går ner i vikt. Härligt att inkassera sådana fina presenter!

  kram, pernilla be

 6. Ewa Mandt

  Den är för stor för mig också, men så snygg…

 7. Oj shit så har jag aldrig tänk på saken förr.
  Som nån sa oj vad pengar jag lägger på skit, kanske därför jag mår dåligt med.
  Efter jul måste jag verkligen ta mig en funderare över detta för det är inte hållbart.
  Tack för du väckte mig och att jag hitta dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s