Rumpkampen vidgar verkligen vyerna

Dags för en liten rapport om min kamp mot tyngdlagen och den fd stora, tjocka rumpans förflyttning i form av löst skinn på väg nedåt knävecken.

Det går definitivt åt rätt håll – i detta fall uppåt!

En dagsnotering är att mina stl 40 jeans inte längre har några streck på baken, oavsett trosmodell 🙂 (Jag skrev om smarta laserskurna, utan sömmar i förra rumpinlägget)

Min metod är ett hopplock av idéer och goda råd från olika håll, men framför allt har jag upptäckt att även denna fråga löses med hjärnan – surprise?! 😉

 • En del av min lilla metod är att ta alla trappor med två steg i taget – alltså letar jag nu plötsligt efter trappor istället för att undvika dem.
 • Den handlar också om att, precis som när vi tränar hästarnas rumpmuskler, gå (springa) uppför backar. Alltså är jag numera som en svampplockare på jakt efter kantareller – men med lutningar på näthinnan! En rätt bra förändring från att tidigare ha valt vägar för mig och Chichi som var så platta som möjligt. Undvek t ex nogsamt en väg där backen är blygsamma ca 3% …

Eftersom jag hittat vägar med riktigt bra lutning på har vi nu i vinterväglaget extra mycket nytta av nyförvärven:

Asics Goretex

Asics Goretex med riktigt grova sulor

Investerade även i nya överdragbyxor (herr stl M- dam 40 var för korta). Mina trogna gamla följeslagare i storlek ”ett antal X före Large” har till slut givit upp, trots att de inte längre utsätts för några som helst påfrestningar på dragkedjan och knapparna.

De gamla utförsåkningstillbehören Turtle Furs har kommit till heders. Suveräna att ha runt halsen och dra upp över munnen för att kunna andas om det är otäckt kallt.

Turtle Fur

Gosig Turtle Fur

2 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

2 svar till “Rumpkampen vidgar verkligen vyerna

 1. Laila

  Måste bara säga…. Jag har under hösten gått ner med hjälp av itrim. Jag kan säga att det är 3:e gången på 9 år som jag går ner 25+ kg. Denna gång är det i skrivande stund ca 27 kg jag gått ner.

  Det säger kanske sig själv att den stora stötestenen varit…. Att hålla vikten. Jag har listat ut att motion är ack så viktigt (är själv hästägare och har alltid trott att mockning och ridning räckte…). Nu hade jag tänkt ta itrim till hjälp, viktnedgången har på sätt och viss varit en bisak, att hålla den är målet. Till min stora sorg lägger itrim i min hemstad ner så jag får klara mig själv ( har vågat börja fundera på en PT…).

  Det jag nu, något svamligt, försöker få fram är att jag är så glad att jag hittade din blogg som handlar om livet EFTER viktnedgång. Bloggarna brukar ju dö då. Så tack och fortsätt skriva!

  • Åh, vad bra att du gjort en sådant jobb under hösten!
   Och tusen tack snälla du! Jag lovar att fortsätta skriva. Började faktiskt inte blogga officiellt förrän ett år efter att jag började på itrim och hade varit stabil i drygt 8 månader 🙂 Min egen bakgrund är 30 års jojobantande upp och ner ca 25 kg – historien om ”Den sista striden” kommer faktiskt som bok. Hoppas kunna ge besked om ett utgivningsdatum under den kommande veckan.
   Så himla synd att Itrim lägger ner hemma hos dig 😦 Kontakta dem och kolla om det finns NÅGOT sätt de kan hjälpa dig vettja!! info@itrim.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s