Succéfilmen ‘Mitt nya liv’

En bloggvän gav mig en så underbart fin kommentar igår:

”Får såna bilder av det du skriver i mitt huvud, nästan som en film.”

Åh, vad glad jag blir!! 🙂

Kommentaren fick mig att fundera lite extra över kraften som kan hämtas i fantasin!

Att måla upp bilder av en önskad verklighet, kallades när man var liten något föraktfullt, för Dagdrömmeri.

”Hon är en sån som dagdrömmer”
‘”Ja där är det mest dagdrömmeri”

Uttalat i negativa toner av lärare om vissa elever och i motsats till

 • Duktig
 • Kunskapstörstande
 • Effektiv

Själv var jag inte så duktig på dagdrömma, däremot levde jag mig till 100% in i Britta och Silvers värld på ridskolan i Dalen och i fullblodet Baletts liv tillsammmans med Liz på galoppbanorna i Kentucky.

Riktigt färgsprakande filmer kan jag alltid spela upp från bra böcker. Tyvärr alltså även från Elisabeth Georges bloddrypande historier om kommissarie Lynley och Arne Dahls fruktansvärda kriminalromaner om A- gruppen.

Elisabeth George

Ut litet urval Elisabeth George

Men förmågan att fantisera är även ett otroligt värdefullt redskap för förändring!

Att med färg, form och t o m i rörliga bilder kunna föreställa sig hur man ser ut som NY och ANNORLUNDA!

Att föreställa sig omvärldens reaktioner, att se framför sig nya möjligheter att göra saker som kanske ännu inte är realistiska, ger kraft att kämpa vidare.

Och för varje gång den nya världen får visa upp sig, om så bara i fantasin, blir det lite lättare att närma sig målet.
Så varför inte ta varje tillfälle att dagdrömma?

 • Under promenaden
 • På träningen
 • I väntan på tunnelbanan eller bussen
 • Kanske i kön i mataffären?

Testa att måla upp det nya jaget med färg, med andra kläder, kanske med ny frisyr, i situationer som än så länge är drömmar och se allting hända!

Vore superkul att höra om ni provat!

 

 

12 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

12 svar till “Succéfilmen ‘Mitt nya liv’

 1. Carola Garding Aamillom

  Jag har provat efterssom jag varit där ett par gånger! E stålt över mig själv! Vägdeig idag – 15… Kram till dig.

 2. Jag har bytt utseende helt och hållet sen jag bytte liv. För jag har bytt liv. Eftersom jag har huvudrollen i mitt liv så planerar jag rekvisita efter olika scener 😉
  En intressant sak som jag aldrig råkade ut för förr är att folk frågar om dom får känna på min mage dvs köra fingrarna i den vilket inte går för den är stenhård. Sånt imponerar sjukt mycket på män hahahaha

 3. Mies liv

  Jag dagdrömmer ofta… både om händelser men även gällande målbilder.
  I fantasin kan vi få precis som vi vill, även få fler timmar på ett dygn! 🙂

 4. Jag drömmer mig bort ganska ofta! Det är ju där allt är som man vill att det ska vara 😉
  KRAM

 5. Dagdrömma är härligt – och tankens kraft är stark! Jag brukar tänka hur jag glider in på fester i snygg outfit och får massor av beröm 🙂 Känna mig bekväm i snygga kläder är viktigt för mig. Det kan jag känna mig redan nu, trots att jag har många kilon kvar till målvikt. Träningen har gjort mig tightare i kroppen och jag har fått bättre hållning. Jag gömmer mig inte längre, jag tar plats precis som jag är. Tältkläder vill jag aldrig mer bära!

  kram, pernilla be

  • Låter härligt! Men faktum är att jag kikade in på Pagelle som jag tänkt att jag ALDRIG mer ska sätta min fot på eftersom jag inte längre behöver det. Bara för att kolla hur fruktansvärt dyra alla något sånär snygga plagg var… Ännu en fördel – att kunna handla något på REA!

 6. Vi fick göra någon övning på Itrim (som jag gissar att alla får göra i starten). Vi skulle blunda och gruppledaren läste en text. Den gick ut på att vi skulle tänka oss att vi gick hem och la oss för natten. Vi skulle visualisera att vi nått vår målvikt när vi vaknade morgonen efter och känna efter hur (skönt) det kändes.
  Och jag tror jag levde mig in rätt bra: jag fick panik. Tänk dig att du ska till jobbet och har lite sådär morgonstressigt och ALLT i garderoben är ett par storlekar för stort! Hu!
  Men jag jobbar på att fixa (en ny) målbild. Det är säkert en metod jag borde använda mer.

  • hahahah! Förlåt, men jag ser det precis framför mig. Här ska det upplevas något mirakulöst och så dyker den j..a verkligheten in 😉 Ibland blir filmerna överbra 🙂 Berätta när du fixat en vettja !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s