Vad är det bästa med 2,5 km före Lucia?

Väcktes av dottern med stjärnprydd Chichi i famnen och serverades den allra finaste Luciamorgonsfrukosten! Aptråkiga jag lämnade dock lussebullarna till resten av familjen.

Säger som sonen sa om knäck igår; Det är inte värt det!
Mycket ska man höra från en 15-åring innan öronen trillar av 🙂

Luciafrukost

Luciafrukost – sa jag förresten att jag hittat light-Edamer på Ica?

Jag är nog en ond människa, men njöt stort av att för 9:e året slippa vara på dagis och trängas i tokvärmen med ca 80 andra föräldrar, ilskna Lucior sömndruckna stjärngossar och gråtande små tomtegubbar 😀

Och vad är då det bästa med att faktiskt ha uppnått målet Springa elljusspåret före Lucia?

Jo, allt som är kortare än 2,5 km känns som ”piece of cake”!

 • Idag sprang jag till Itrim (1,6 km).
 • Väl framme visade det sig att Ulrika var ute i motionen= inte kunna slappa med ett lugnt pass…
 • Ett antal nya övningar för Rump-kampen bjöd hon på och det blev ett pass på intensivnivå även om jag bara hann med 25 minuter.
 • Samtal med Ulrika stod därefter på agendan
 • Slutligen kryddade jag det hela med att även springa hem!

Allt (utom samtalet med Ulrika) var på rent jävlar anamma- just nu är det bara det som gäller. Jag har inte hittat någon ”springglädje”, men jag gissar att det tar mer än några få gånger 😉

Jag är rätt öm i axlar och bröstrygg (har förstått att jag spänt mig ordentligt under mina trevande nybörjarsteg i löparkarriären 😉 Ringde Ingrid med Änglahänder och HURRA!! Hon hade en tid för mig- alltså 45 minuters massage i hennes ljuvliga lila rum, med avslappnande musik och underbara dofter…

Buddha på Änglahänder

Mysigt på Änglahänder

Idag passar det förresten bra att dela med mig av ett färskt blogginlägg kring att bygga självkänsla och självinsikt. Det kommer från min vän Karin, beteendevetare och coach på Vargkask. Enormt bekant känns det som Karin skriver på sin blogg:

Det är viktigt att aktivt fundera på hur du själv ser på dig och uppfattar dig själv. Ju bättre du identifierar dina styrkor, desto lättare blir det att “erkänna” dina svagheter – det kanske rentav blir tillåtet för dig att inte vara bra på allt…

Man kan enkelt bara ersätta formuleringarna, här i Karins blogginlägg kring arbetslivssituationer, med jobbet kring livsstilsförändringen och viktkampen. En koll rekommenderas alltså varmt!

Karin Ulfhielm

Hoppas att ni haft en härlig Lucia (även ni som varit på dagis 😉 !

7 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

7 svar till “Vad är det bästa med 2,5 km före Lucia?

 1. Tycker som du om dagis och Luciatåg. Det var sött då men det räcker bra så!
  Du är superduktig! Det tar tid att bli en löpare. 98-99 sprang jag 3×1 mil i veckan och jag lovar det kommer! Snart pryder titeln löpare visitkortet! 😉

  • Hihi, tror du inte att vi ramlade på gamla Dagischefen på eftermiddagen. Självklart kläckte jag ur mig vad jag skrivit och såg henne haja till. Men jag hann säga något om syrebrist för åskådarna innan hon blev jätteledsen 😉
   Ja du Lotta – skulle någon ha sagt till mig för två år sedan att jag skulle springa ett enda steg överhuvudtaget så hade jag skrattat 😉
   Tack för all pepp!
   Ps. Min klänning finns inte 😦 Ny jakt pågår..Ds

 2. Jättebra att fortsätta springa fast du inte tycker det är kul ännu:-) blir impad av din beslutsamhet.

 3. Silvana

  Underbart vad duktig du är….själv ramlade jag dit 😦 igen i söndags och jobbade 13 timmar (inge lungt pass utan lektion och annat jobb för hjärnan) plus massa sunk mat….staffade sig direkt…..
  Vi ses nästa fredag /////////////KRAAAAAAAAAAAAAAAAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s