Adventsmys med kyckling och goda vänner

Bara lite gnäll innan vi går in på Advenstmyset 😉

När jag vaknade i morse hade en elefant ställt sig tvärs över bröstkorgen och med delar av foten ute på mina överarmar. Ett enda stort AAJJJ!

Var på väg att ringa Ingrid och reklamera massagen när jag kom på vad jag hade gjort – omvända armhävningar på en stepbräda. Ett gäng muskler hade fått jobba för första gången och det var de uppenbarligen inte jättenöjda med…

Bild från Aftonbladet

Veckans Adventsmys sker med vänner på middag, så det får bli inspelning av ”På Spåret” 🙂

Visst är en stor del av myset just att umgås med nära och kära?

Har man dem inte i närheten så kanske det kan funka med Facebook. FB får ju rätt mycket skäll för att vara en tidstjuv, att ta uppmärksamhet från barn och familj, vara en plats för töntiga bilder på djur och mat och framför allt att Facebook kan anses uppmuntra till något slags ”Bästa-livet-hets”.

Min egen Facebook

Min ”egen” Facebook. Självklart med Snyggo Lindström Don Cameron överst!

Jag känner faktiskt inget av det, utan gillar min Facebook och mina FB-vänner. Det jag inte vill se väljer jag helt enkelt bort! Gulliga hundar, hästar och sån´t bidrar jag gärna med utan att tävla om högst mysfaktor…

Men nu var det frågan om In Real Life-mys 🙂

Denna kväll bjuder vi Gunilla med familj på en lite Småjulig kycklingmiddag.

Julmiddag 14 dec 2012

Äntligen dags för rött!

Receptet på kycklingen, som jag fått från Skinny Jeans, finns förstås numera i min lilla Receptsamling HÄR.

Vi kör med ugnsrostade grönsaker till (delikatesspotatis, sötpotatis, palsternacka, morötter, rödlök och vitlök), stekt sparris och Zucchini, samt Crème Fraiche Franska Örter, som nu finns i lightvariant.

Lite Adventstouch på desserten; Fruktsallad med pepparkaksgrädde

 • Jag tar apelsiner, äpplen, päron, strimlade torkade fikon och Sharonfrukt.
 • Om man har tid och lust är det rätt smaskigt att låta fikonstrimlorna ligga i lite glögg under dagen.
 • Pepparkaksgrädden består av så smal grädde eller vaniljvisp som man har lust med . Vispa tillsammans med pepparkakskrydda efter smak.
 • Lägg upp i fina glas och toppa med lite krossade Pecannötter och strimlade torkade tranbär.
 • Dekorera med citronmeliss

7 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Recept, vikt, Viktminskning

7 svar till “Adventsmys med kyckling och goda vänner

 1. Pepparkaksgrädden måste jag bara prova till fruktsalladen- verkar super smarrig!
  Hoppas du får en riktigt trevlig kväll 🙂

 2. Vad roligt att du testade kycklingen! Hoppas du gillade den 🙂

  Det där med fikon i glögg lät spännande. Jag har funderat på att hälla lite glögg i mina gottebollar (som innehåller fikon), så det kanske kan bli succé om det nu är gott med glöggfikon. Jag måste testa någon dag! Tack för tipset! 🙂

 3. Jag tycker också att fb får onödigt med skäll. Det handlar väl om hur vi använder det. Tycker det är bra att umgås med kära som inte är så nära. Man kqn visa dom bilder allihopa på samma gång men visst är det mysigare med att mysa i verkliga livet. Pepparkaksgrädde lät underbart gott. Ska provas nåt tag:-)
  Jag gillar också program där dom lagar mat inför julen men av nån anledning glömmer jag att kika på dom,haha. Så tack för listan, den kan komma till användning.
  Tack även för dina fina kommentarer i min blogg. Betyder mycket för mig.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s