Mat-TV och totalslappning

En lördag av stenhård träning – närmare bestämt på att vara minimalt duktig och istället totalt ostrukturerad, lat och slapp! Tro det eller ej, just nu en nog så viktig övning, vilket jag återkommer till mer under morgondagen.

En fläskkarré med Hickorymarinad sköter sig själv i ugnen och får så småningom sällskap av delikatesspotatishalvor och coctailtomater.

Med ett stort glas bubbelvatten sitter jag i USB-granens sken och ägnar huvuddelen av dagen åt att tillverka Familjen Lindströms årliga julbrev som kommer att hamna på Google Sites, samt att leta upp mina julmats-TV-favoriter.

Jag älskar de här programmen (den som blir för sugen på att äta får helt enkelt sluta läsa nu eller kolla mycket noga på Medeltidsavsnittet nedan, så går det nog över;)

Heston Blumenthal, är en engelsk kock och ägare av bl a restaurangen The Fat Duck, med 3 stjärnor i Guide Michelin. Hans specialitet är kökskemi med vansinniga experiment, konstiga råvaror och high-tech tillagningssätt. En helt underbar serie är Hestons Feasts,  gästabud på teman som Medeltid, Alice i Underlandet, Kalle och Chokladfabriken, Titanic och förstås Christmas.

Köttfrukter . Bild från eatmedaily.com

Min favorit är Medeltidsfesten där Heston Blumenthal bland annat bjuder på köttfrukter, en paj med levande duvor och till dessert chokladljus, chokladservetter och chokladbestick!

En annan julspecialare är Jamie Oliver.

  • I morgon söndag 16/12 är det dags för  serien Jamie Olivers godaste Julmat kl. 20.00 på 7:an.
  • Hemma hos Jamie – Julspecial är det precis efter, kl 21:00, på 7:an.
  • Jamies Familjejul (från 2009) firar han riktig supermysjul med sin familj och en massa vänner. Den serien startar på måndag kl 17:00 på TV4.

Självklart ska Gordon Ramsey vara med på julbordet också. Har missat senaste säsongen av Hell´s Kitchen eftersom vi bytt kanaler, men på tisdag kommer ”The Cable Guy”, precis lagom i tid för att jag ska kunna få se:

  • Gordon Ramsay´s Ultimate Christmas startar på 3:an på tisdag 17:50. I avsnitt 1 tillagar han kalkonen. Det var ett superbra recept som jag använde 2011.
  • I del 2 på onsdag, samma tid, lagar han ”alternativa” rätter som Skinka (!) och Beef wellington

I morgon söndag, kl. 20.00 på TV4, startar årets variant av mitt favorithatobjekt Jul med Ernst! Bästa avsnittet var för två år sedan då han totalförstörde en kaka med sina överambitiösa dekorationsförsök . Gissar att han kommer att lyckas med något liknande i år också 😉

2 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Recept, vikt, Viktminskning

2 svar till “Mat-TV och totalslappning

  1. Jag är ju lite fixerad vid matlagningsprogram men jag gillar engelska och australiska masterchef och jag har gjort pulled pork idag. Är det en sån dag kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s