Feliz Navidad

Den välkända julsången med spanjoren José Feliciano, som vi hade på 33-varvs LP när jag var liten och som nu går varm på Absolute Christmas DVD:n

Lycklig födelse skulle man nog kunna översätta Feliz Navidad med förutom ”God Jul”.

Kanske julen skulle kunna bli en tid för pånyttfödelse när det gäller livsstil och inte bara en period av överdrivet ätande eller av oro över sin förmåga att kontrollera intaget av mat- och dryck?

Kan det vara under denna, för många ovanligt långa, julledighet som nya vanor får en chans?

Den traditionella julposeringen vid spisen

Den traditionella julposeringen vid spisen. Här lagas nyttig och god mat numera.

Jag vill gärna sända många glädjens och tacksamhetens tankar till er alla som läser 2xlblog, som faktiskt t o m träffas här och kommenterar mina inlägg och varandras kommentarer och till er alla som med era egna bloggar inspirerar mig och andra!

Några av alla dem som jag hittat under hösten och är så glad för är:

 • De som (förutom min Ulrika på Itrim) fick mig att springa 2 ½ km för första gången i livet;
  • Löpardrottningen Liza som nu efter sin GBP-operation gått ner över 40 kg
  • Pernilla som t o m gett sig ut i skidspåret.
  • Kexet Malin från mitt kära gamla Värmland som gör tankar om tidigare helt galna träningspåhitt realistiska.
  • Supergymmerskan ”FD feta tanten” Maria , med kristallklara åsikter om mat och rörelse
 • Lotta har kört STEN-hård träning 28 dagar och ser strålande ut i sin supercoola Nyårsklänning! Å så puffade hon mig i samma riktning 🙂 Med Lotta flåsande från sin Boot Camp startade jag min Butt Camp, fick in vanan att ta alla trappor två steg i taget och därmed bättre plats för rumpan i MIN Nyårsklänning:)
 • Cribba har bytt ut hela sin garderob och fått diplom från sin arbetsgivare för sin livsstilsförändring. Den mannen skriver dessutom så det är en fröjd att läsa varenda dag 🙂
 • Camilla bokat in sin Hälsorådgivning på Itrim i januari= första steget mot en livsstilsförändning! Yihaa – håller på dig tjejen!
 • Jag hoppas och tror att Linda precis i dagarna har fått hjälp med sin bukplastik! Hon var så otroligt modig och lade ut bilder av vad som hänt hennes lilla 163 cm korta kropp när hon kämpat sig ner 63 kilo!
 • Smulan som trots sin obotliga sjukdom, med envishet och inre styrka, har hittat en metod som saktar ner sjukdomens försämring. Samtidigt sprider hon så mycket vänlighet och glädje från sin blogg.

Sist men inte minst J (som inte bloggar) som gjort en makalös resa från att befinna sig på Uppsala Akademiska redo för Gastric Bypass och kvällen före operationen helt enkelt går därifrån. Med hjälp av stöttande maken, hård träning och LCHF har hon hittills gått ner 50 kg…

Och många, många andra inspirerande kämpar ute i bloggosfären – som jag får länka till en annan gång – och mina vänner och släktingar i ”verkligheten” både i Sverige och utomlands, vi som tränar ihop, Facebookar, peppar och stöttar på olika vis.

Jag och min goa syrra i New York i oktober

Jag och min goa syrra i New York i oktober

Jag tänker på er också hela julhelgen. Keep it up – och OM det blir fler knäckar eller skinkskivor än planerat, så var snälla mot er själva ändå! 🙂

17 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Recept, vikt, Viktminskning

17 svar till “Feliz Navidad

 1. Stina

  Gulle dig, systra mi ❤ Du är sååå bra!

 2. Och jag har hittat dig OCH Lotta, ni inspirerar varje dag ni med 💜. Och nu hoppas jag att några av era läsare hittar mig och kan hänga med på min hälsoresa, http://www.tussilagoo64.wordpress.com

  Visst är det häftigt att hitta så många likasinnade här bland bloggisarna.
  Ha en fin kväll!

 3. God Jul till dig med! 😀 Vi hoppas mängden blir alldeles lagom!

 4. Åhhhhh vad kul att bli omnämnd på din blogg. Å ännu roligare att du även länkat till Kexet som jag körde hälsocampen med våren 2012. En otroligt härlig pingla. Tack för att jag nu fick länken till henne. Hade tappat bort den.

  Du skriver så härligt om precis allt. En fröjd att följa din blogg Jenny.

 5. Vad kul med bloggtips! Inspiration kan man ju nästan inte få för mycket av, eller ja, bara man inte fastnar framför dator hela kvällen nu… 😉

 6. Tack för omnämnandet 🙂 Du är en otrolig inspirationskälla så kan inte annat än skriva såpass mycket som jag gör, för att inte tala om den inspirationskälla du är i mitt ständiga arbete för ett bättre, nyttigare och friskare liv! 😀

  Tack även för alla länkarna, hittade en hel bunt som jag ser framemot att följa 🙂

 7. Tina

  God jul bästa Jenny! Jag läser också din blogg. Inte för att jag räknas som överviktig, mer än några mjuka kilon för mycket. Utan för att jag älskar att läsa dina kloka ord, dina så positiva peppningar – som kan appliceras på mycket i livet, inte bara vikt. Det där med ditt puder och rocea, jag var likadan men fick mycket bättre hud under min korta period med LCHF. Ingen hudterapeut eller läkare jag pratat med har kopplat diet med hud. Men det har Jenny! Och LCHF förresten, varför skulle jag? Jo, mitt liv med snabba kolhydrater gjorde mig kolossalt trött. Förstår jag nu, med facit i hand. Lätt att vara efterklok.

  • Tack snälla rara Tina! Det är otroligt roligt att höra att jag kan bidra 🙂
   Men visst är det märkligt att läkare inte tänker på om huden möjligen kan påverkas av kosten? Hudterapeut Inger gör underverk med sin specialkompetens (precis som bästa kiropraktorn Malin) utan att ett enda piller behövs 🙂

 8. Men tack så himla mycket för dina otroligt gulliga ord:-) blir nästan generad. Men visst är det härligt att vi alla kan stötta, inspirera och hjälpa varann. Jag tycker jag träffat på så många fantastiska människor sen jag började blogga och du är en av dom. Tack för att finns och delar med dig av dig själv. Önskar dig en härlig helg. Kram

 9. Ping: Dag 100 – Nyttan i att vara positiv och planering för slutet av en era « Cribblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s