Det sista Adventsmyset för i år

20121219-151321.jpg

Nu är det nära…

Såhär kvällen före dan-före-dan-före-dan gissar jag att många har fullt upp med förberedelser. Det är svettigt och trångt och mer eller mindre vansinnigt i de flesta köpcentrum och butiker. Jag har otroligt mycket respekt för alla som inte kan disponera sina arbetstider utan måste handla när ”alla andra” också gör det! 

Det är lite sorgligt när julefriden övergår i irritation, trötthet och t o m ilska. Folk blir som galna i jakt på parkeringar och en avstämning i Ica-kassan kan vara det som stjälper sekundschemat och puttar en över tålamodets kant (och kanske tröst-/stress-/frustrationsätandets…).

Några små, små idéer:

 • Ta med ett mellanmål och slipp handla hungrig! Räddade mig från ett oplanerat besök på icke namngiven inrättning där det serveras pommes frites och sån´t…. 😉
 • Lämna vinterjackan i eventuell bil – eller behåll den på så kanske några kalorier bränns upp i svett 😉

Vill man se något positivt i julhandlandet så kan det t ex vara att min stora inköpsrunda i matbutiken gav ca 4000 steg 🙂

20121218-183340.jpg

För er som inte är klara med shoppingen och matlagandet kommer här några sista-minuten-bidrag. Under min Recept-flik har samlingen utökats med några gamla Itrim-favoriter som kommer att finnas på vårt julbord på måndag:

 • Halländsk Långkål på Itrims vis
 • Julsallad med spenat, äpplen, russin och nötter
 • Risgrynsgröt – lättare variant
 • Rödbetssallad (”geggig” alltså)
 • Rödkålssallad på Itrims vis

Ha en bra kväll ! Om det blir jobbigt, smyg iväg med en tidning eller bok och lås in dig i badrummet en stund istället för att äta något som du egentligen inte vill ha 🙂

4 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Recept, Uncategorized, vikt, Viktminskning

4 svar till “Det sista Adventsmyset för i år

 1. Ingen stress här 🙂 Idag låg fokus på en promenad samt matinköp. Skönt att ha en lista att gå efter och inte ha någon tid att passa. När det var trång steg jag gärna åt sidan och gav den mötande ett leende 😉 En del såg det nog inte ens, några såg förvånade ut men det fanns också de som log tillbaks 🙂 Som lite bonus har jag också stekt lite köttbvullar och nu väntar DN:s kryss. Och jag behöver inte ens låsa in mig på toa för att ta mig an det 😉

 2. Vad tyckte du var svårtast när du gick på renkur med pulver? Hur länge körde du renkur och hur mycket gick du ner?

  • Hmm, det var faktiskt inte särskilt svårt utan jag mådde väldigt bra på 3 veckor VLCD och 9 veckor LCD. Under dessa 12 veckor på måltidsersättningar gick jag ner ca 19 kg. Jag var faktiskt inte hungrig alls utom på dag 8-9 då jag var rejält förkyld och inte orkade träna. Tricket är tydligen att dricka 2-2½ liter vatten/dag och träna ordentligt samtidigt (10.000 steg/dag och 2 ombytta pass/vecka var rekommendationen från Itrim som jag går på) för då håller man sig i s k Ketos och känner sig inte hungrig.. Mitt absolut bästa tips är att ta hjälp, så att man inte behöver vara orolig utan kan få goda råd och stöd och att man helt enkelt har någon att ”gnälla” hos om det behövs och kompisar att utbyta erfarenheter med. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s