…och nu är det jul igen och julen varar än till Påska…

Nej, men så skulle det ju inte vara! 2010 var sista gången mitt julfirande sträckte sig från 1:a Advent till Tjugondag Knut, dvs med ohämmat smaskande under 5½ vecka…

Vi befinner oss nu istället på julfirandets 3:e och sista dag!

Annandagen är traditionellt Kalkondag med makens sida av familjen. I år beger vi oss till Nacka och smaskar på kalkon, potatismos, brysselkål och haricots verts – ingen dålig mat på något vis. Vi har dessutom rationaliserat bort förrätten som förr gjorde oss alldeles övermätta. Goda viner bjuds det även denna dag, både bubbel och rött.

Jag plockade i mig en del choklad igår, men hör och häpna – inte minsta ostsmula!!! Min största fasa att trilla dit på glömde jag helt bort – och då fanns det ändå både Whiskeycheddar och Stilton att tillgå!

20121226-101427.jpg

Har ni någonsin sett så oöppnade ostförpackningar?!

I morgon är det dags för lite vardag innan planering, shopping och matlagning inför Nyårsfirandet tar vid.

Planen för de närmaste dagarna omfattar någorlunda gymnastiska övningar. Vi ska fixa dotterns julklapp – uppsnyggning av hennes rum. Det blir en hel del spacklande och slipande av alla hål, eftersom hon haft väggarna täckta av inramade foton på sina hästar samt diverse anordningar för upphängning av prisrosetter. Lite lagom uppmjukande träning av den relativt julförsoffade kroppen 😉

20121226-120420.jpg

Ett och annat träningspass och ett antal promenader i snön finns också med på schemat.


Om man är liten får man extra mycket motion i djup snö 🙂

Hur har julen funkat för er?

8 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Recept, Uncategorized, vikt, Viktminskning

8 svar till “…och nu är det jul igen och julen varar än till Påska…

 1. Julen har funkat riktigt bra på samtliga plan. Förutom dom kroppsliga snedstegen som skett dom senaste dagarna men jag lyckades iallafall att följa min plan för diet, steg och så vidare 🙂

  Du är fortsatt en otrolig inspirationskälla för hur man hanterar allting, oavsett vad det gäller. Tack för allt du skänker! 🙂

 2. Eva

  Den har funkat ok, bara två dagar av extraätande. Mina onödiga kcal kom främst från choklad, julmust och gröt gissar jag.
  Men nu är det vardagsrutiner som gäller igen 🙂

 3. Det gick bra! Som förväntat. Inga snedsteg i form av olagligheter i magen. Shakes, barer och lite julmat i form av proteiner. Minimalt med kolhydrater. Minskning viktmässigt över jul med 0,8 kg är jag jättenöjd med. Jul förra året gick jag nog upp 4 kg =) Nu blir det att hänga i ett par dagar fram till nyår och sen blir det hårdkörning igen!

 4. Hej nu har jag följt dig ett tag och blivit så inspirerad så jag ska med ta tag i vikten börjat lite smått, eftersom du är en av mina inspiratörer är det okej att jag berättar om dig i min blogg då och länkar till dig.
  Hoppas du får underbara dagar framöver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s