Back in the saddle

Vår allra bästa julklapp någ0nsin!

3 månader efter en buköppningsoperation, som räddade livet på vår häst, har dottern kunnat sitta upp på hans rygg igen för att börja deras långa resa tillbaka till tävlingsbanorna.

20121226-105537.jpg

Vi andra tvåbenta får pallra oss tillbaka upp i våra respektive mer symboliska sadlar av att ta tillbaka vardagen och den vanliga mathållningen och motionen.

Idag åkte stegräknaren på igen. Inspirerad av Cribba har jag övat mig på tillit genom att låta den ligga tre dagar och – tadaaaa! Jorden gick inte under 🙂

Tillitsövningarna sträcker sig t o m så långt som till att jag inte vägt mig överhuvudtaget och inte planerar att göra det förrän jag träffar Ulrika på Itrim den 15  januari ! Däremot ligger målsnöret troget bredvid väckarklockan och prövas varje morgon.

Men jag märkte nyss, med lite lätt fasa, att jag på bara tre dagar tappade vanan att ta trapporna två steg i taget!

 • Kan någon förklara hur det kommer sig, att bara för att jag råkade träffa några Rocky Road-bitar och en del rödvin så rymde en nyetablerad god vana?
 • Det skulle vara så intressant att få en inblick i hur det mystiska undermedvetna fungerar i det här sammanhaget!
 • Jag känner ju igen själva typen av händelse, alltså lite av det ”svart-vita”, nå´t i stil med att om jag ändå inte är ordentligt och nyttig ”all the way” kan jag lika gärna strunta i resten också.

Jag har ju tränat i över ett år på att komma över den typen av beteende?!..

Men det är nog bäst att  bara ta sig tillbaka till vardagslunken igen så fort som möjligt. Tyvärr  en aning  problematiskt att få ihop stegen nu när vädret definitivt inte inbjuder till långpromenader – hellre kallt och snö än den kombination av slask och ishalka som vi har omkring oss här.

Vardagsmaten får hjälpa till att styra rätt:

 • Lunch idag: omelett med räkor i en blandning av kesella, lätt fraiche, dill och citronsalt, samt kokta rödbetor därtill.
 • Middag på spagetti och köttfärssås (med massor av krossade tomater och rivna morötter).
 • Till fredagslunchen  ryker sista skinksnutten i en makaronilåda (hihi,  lyckades göra den på fullkornsmakaroner sist utan att någon gnällde). En hög bryselkål tror jag passar bra som tilbehör.
 • Middagen består av ugnslax med lime, sweet chili och koriander, samt broccoli och råris till.

Lördagsmiddag, då vi har  gäster, blir den underbara Juliga och starka Chilin!

8 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Recept, Uncategorized, vikt, Viktminskning

8 svar till “Back in the saddle

 1. Vad skönt att hästen mår bra igen:) Hoppas det går bra för din dotter och hästen nu.
  Jag firar inte heller jul ända fram till påsken. Hua, då skulle jag gå upp allt igen. Nä, det fick bli julafton och juldagen.
  Jag låter också bli vågen just nu. Men inte så länge som du gör. Men jag vägde ju mig i lördags och ska ha invägning på lördag igen. Men hade jag gjort som jag ofta gör hade jag varit upp på vågen förtio gånger redan för att se om jag gått upp av julfirandet och det vi åt när vi hade besök. Men fast den lockar på mig har jag låtit bli. Sjukt att man kan fastna så i en grej.
  Ha det bra!
  Kram

 2. Underbart att hästen mår så mkt bättre! De ser lyckliga ut båda två 🙂

  Kram, Pernilla be

  • Ja, det är helt fantastiskt! Jag har ingen siffra på hur många som klarar sig, men jag läste på en veterinärkandidatblogg att de hade fått som råd att säga att ungefär hälften klarar en sådan operation. Vi är otroligt tacksamma mot alla inblandade underbara människor som engagerat sig hela sjukdomstiden 🙂

 3. Så skönt att hästen mår bra igen 🙂
  När du gick på vlcd upplevde du att du var hungrig då? Mår man dåligt av att köra bara pulver?
  Jag har ganska mycket övervikt och jag tänkte mig på att köra bara vlcd i januari men börjar bli orolig att jag ska va hungrig och inte fixa det helt enkelt

  • Jag mådde hur bra som helst på 3 veckor VLCD och 9 veckor LCD. Jag var faktiskt inte hungrig alls utom på dag 8-9 då jag var rejält förkyld och inte orkade träna. Tricket är tydligen att dricka 2-2½ liter vatten/dag och träna samtidigt (10.000 steg/dag och 2 ombytta pass/vecka var rekommendationen från Itrim som jag går på) för då håller man sig i s k Ketos och känner sig inte hungrig.. Mitt absolut bästa tips är att ta hjälp, så att man inte behöver vara orolig utan kan få goda råd och stöd och att man helt enkelt har någon att ”gnälla” hos 🙂

 4. gitsan

  Vad roligt att er häst är på G igen!
  Än så länge väger jag mig, varje dag dessutom 😉 Registrerar vad jag äter och hur jag motionerar. Och det kommer jag förmodligen att göra åtminstone fram till påsk. Men när 2013 närmar sig sitt slut så ska jag nog ha vänjt mig av med det, såvida målvikten är nådd och stabil.

  • Ja, vi är så lyckliga!
   det viktigaste är nog att man hittar den modellen man funkar bäst med i olika perioder. Jag lade ju t ex bort stegräknaren för första gången nu efter 1 år och nästan 5 månader 😉 Skriver upp stegen varje dag dessutom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s