I morgon smäller det

Va kan hon inte räkna nu igen? Det är ju på måndag…

Ja, Nyårsafton ja, men för mig smäller det redan söndag 30/12. Då springer jag till affären direkt på morgonen och skaffar Expressen Söndag. Och så hoppas att jag ser någorlunda ut som folk och att det inte står något tokigt i intervjun som jag får ägna dagen åt att dementera 🙂 Nej skämt åsido, det bör vara helt OK!

20121229-091842.jpg

Jag har tidigare tackat Nej till att medverka i en tidningsintervju om pulverdieter. Anledningen till att jag avböjde , var den vinkling på reportaget som redaktören då efterfrågade, med alltför mycket fokus på själva pulvrandetDet ville jag inte representera och förmedla, särskilt med tanke på alla er som läser 2xlblog och vet hur jag egentligen resonerar.

Min solklara inställning till vad som fungerar är förstås baserad på min egen långa och omfattande forskning inom viktminsknings- (och öknings-) området 😉
Det som gällde för mig för att åstadkomma en varaktig viktminskning och livsstilsförändring var följande:

 1. Mental träning
 2. Motion
 3. Maten

Jag har provat så många varianter under över 30 års jojobantande och det är först med den här ordningen som det funkat, så jag kan inte stå för något annat!

Den sk pulverdieten med VLCD/LCD tycker jag är ett mycket starkt verktyg för att komma igång och att få en kick av den mycket snabba nedgången. För mig var det viktigt att under en längre period slippa fundera på vad jag skulle äta och helt enkelt bara göra som jag var tillsagd under 12 veckor. Då fick jag utrymme att börja analysera mina beteenden och kunde även fokusera på att komma igång med både ombytt träning och vardagsmotion.

Ännu en otroligt viktig ingrediens för min framgång är den total uppbackning och stöd jag skaffat mig genom att anlita Itrim och vara med på strukturerade, kunskapsfyllda och trevliga gruppmöten och individuell coaching av välutbildade och kompetenta hälsorådgivare.

Vill ni läsa mer om mina funderingar på det här temat, så kolla gärna dessa inlägg:

Fem feta framgångsfaktorer

Metod: Mental träning. motion. Mat

Balansakt på högsta nivå...

Balansakt på högsta nivå…

Hoppas att det ser vettigt ut i tidningen – nu börjar jag bli nervös 😉

16 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

16 svar till “I morgon smäller det

 1. Ann-Sofie

  Vad kul! Den ska jag knata bort till affären o köpa så fort de öppnar 🙂 Spännande! Kram

 2. wavva81

  Ååå vad spännande 🙂 det måste jag ju självklart läsa 🙂

 3. Kul! Ska köpa den på väg till nyårsfirandet! 🙂

 4. Vad kul! Det måste jag läsa 🙂

 5. Redan den dagen du skrev om reportaget la jag in en påminnelse i telefonen om att köpa tidningen! Och nu är det dags! 🙂

 6. Men va spännande den bara måste köpas och läsas 🙂

 7. Jag har köpt tidningen och läst reportaget, super bra, åååå vilken snyggingar:) WOW! Kram Ankan

 8. Min svärmor köpte tidningen och läste reportaget och Jenny nu har hon bestämt att hon ska ta tag i sina 20 kg som inte behövs 🙂
  Längtar tills jag kommer hem och får läsa

 9. Vad kul att du är med i tidningen:-) heja, heja! Du kommer att inspirera många, många människor:-) kram

 10. Åhhhh vad spännande. Ska se om jag hittar någon tidning. Läste det lite senare på em/kvällen så jag vet inte om jag kommer förbi någon affär som har en. Annars hoppas jag att det kan länkas lite senare så att även jag kan se.

  Kram och Gott Nytt År om vi inte hörs förr!

 11. Ping: Måltidsersättning och lite annan test | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s