Nej – inte tillbaka till det gamla normala

Jag måste erkänna att det var skönt i morse att stiga upp till en vanlig lördagsmorgon, med helt vanlig frukost och Melodikrysset.

I mitt gamla liv hade Trettondagsafton varit ännu en orsak att partaja ordentligt för att ta farväl av julfirandet. Då hade jag t om fixat specialfrukost med American Pancakes eller French Toast . Sannolikt hade jag laddad extra inför att ”börja banta på måndag”.

Efter så väldigt många år med ett sådant beteende har jag lite blandade känslor för vad som är det normala.

Chichi sover vanligt men inte så normalt ;)

Chichi sover vanligt men inte så normalt. Lite Pippi Långstrump över min vovve 😉

Jag vill fortsätta ta mig längre och längre bort från det gamla ingrodda ”normala”.

Jag vill att de nya hälsosamma valen ska vara mitt ”vanliga”, alltså vanor som jag har utan att behöva tänka så mycket!

Snurrigt eller ? 😉

 • I morse gjorde jag i all fall en vanlig sak; valde rågklämma med pastej och gurka trots att jag redan höll i påsen med tunnbröd och var på väg att hämta mesost
 • Jag valde också att inte väga mig, trots att Wii Fit stod framme vid TV:n. Det var mitt tidigare ”normala” beteende – att väga mig, deppa och tröstäta. Mitt nya och vanliga håller inte på med det. Jag ska väga mig hos Ulrika på Itrim 15/1 punkt slut.
 • Igår lunch promenerade jag med make och son till Texas Longhorn, men struntade i det gamla ”normala” och fortsatte tillsammans med Chichi på en långpromenad. Vi sammanstrålade med hamburgerätarna på hemvägen.
Nya bannern på 2xlblog på Facebook

Nya bannern på 2xlblog på Facebook

Det är fantastiskt roligt att se att det rör på sig ordentligt i vikt- och hälsokretsarna nu efter årsskiftet! Inte bara att många kommit igång igen med träning och återgått till eventuellt ”pausade” goda vanor, utan även att många tagit chansen till en nystart med hela härliga 2013 framför sig.

Min lilla blogg har fått nya följare och det gläder mig verkligen att se så många både gamla trogna och nya färska läsare!

Hjärtligt välkomna är ni alla och självklart extra välkomna med kommentarer och funderingar. Det är superkul när ni även hittar varandra här och vi kan fungera som ett stöttande nätverk!

10 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

10 svar till “Nej – inte tillbaka till det gamla normala

 1. Anki

  Efter att ha gått ner 25 har det stått stilla i fyra månader och jag börjar glida tillbaka i de gamla ovanorna…men det får bara inte ske! Tack för dina inlägg som ger indirekt pekpinne!

  • Nej kom igen Anki! Vi ger oss den på att återvända till det NYA vanliga! Man säger ju att det tar 2-5 år att nå en livsstilsförändring. Den tiden har jag aldrig någonsin givit mig själv, men nu j..ar 😉 Kram

 2. Anki

  Skulle skriva peppning, men ipaden valde pekpinne….

 3. Några av de nya läsarna kommer kanske från läsare från en viss söndagsbilaga oxå? 🙂 Har oxå märkt av en del ny trafik. Hoppas det hänger i 🙂

 4. Jag tycker också det är kul att hitta andra vikt/träningsbloggare. Känner mig alltid lite mera pepp, då…dig läser jag jämt..men kan ibland va lite sämre på att kommentera..såg din fina bild uppe till höger, den i spetstoppen/klänningen..SUPERsnygg är du! Kan vi inte få se en helkroppsbild? Tack för en peppande blogg! Du är en inspirationskälla!

  • Tusen tack snälla gulliga! Vad glad jag blir! det är superkul att kunna inspirera 🙂 Det finns två helkroppsbilder från samma fotografering, under rubriken ”Bilder”, bläddra längst ned på den sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s