Dags att fördriva ännu några hemskingar!

Ni som följt mig vet att Rocka Rockring och Springa varit riktigt hemska saker för mig, som suttit långt inne.

Nu KAN jag springa.

Sprungit elljusspåret

Sprungit elljusspåret

Nu KAN jag rocka!

Ulrika och jag sommaren 2012. Bilden publicerad i M Magasin i juli.

Itrim-Ulrika och jag sommaren 2012.

Några andra hemska saker är:

 • Kortärmat
 • Zumba
 • Badhus

Men, nu har jag ju minsann visat armarna för ”hela Sverige” (kortärmad klänning i reportage i Expressen 30/12) , så det är inte mycket att tjafsa om längre – på med linne bara, så snart solen behagar titta fram i vår.
Förresten ligger visst bilderna på Expressen.se idag igen 🙂

Zumba har jag provat en liten stund- hamnade av en slump mitt i ett pass.

Jag säger som Prins Daniel ”All over the place” fast nu handlade det inte om känslor för en nyfödd dotter, utan om mina armar och ben och andra eventuella kroppsdelar. Bokade därför in ett riktigt prova-på-pass med Gunilla på Itrim – och tro det eller ej, normalt sett hyfsat välplanerade Jenny lyckades missa tiden inte bara den gången, utan nästa också!?!

 • Det är inte JAG som aktivt missar Zumba-träningarna, utan den djupt rotade motviljan mot att försöka röra mig koordinerat i grupp.
 • Jag känner så väl igen det här från över 20 år gamla Friskis & Svettis-försök…
 • När jag tar tag i känslan är den precis densamma som mitt tidigare motstånd mot att springa och att rocka Rockring.

Det jag ännu inte har hittat är några specifika tillfällen från förr som har skapat de här spåren.

Hur dom helst hade jag idag turen att träffa på Gunilla, dra hela storyn och boka ett Zumbapass, där rara Gunilla t o m skrev UPP mig ! Inte en chans att smita 🙂

Badhus vet jag inte när – eller ens OM – jag tänker göra något åt.

Det känns trots allt inte som att jag hindrar mig själv från någon fantastisk upplevelse genom att undvika det. Kanske beror det på att alla ‘barnårens’ badhusbesök gjordes på Sydpoolen och Husbybadet. Alltså på Äventyrsbad bland viftade, hoppande, springande, plaskande, skrikande ungar och med matsäck vid ketchupkletiga plastbord som man slagits om med näbbar och klor. Med örnblick och totalfokus på om de egna ungarna har sina huvuden över vattenytan är det kanske inte så konstigt att badhusbesök för mig förknippas med minsta möjliga välbehag.

Så kanske ändå att det egentligen inte var min fläskiga kropp som utgjorde det stora hindret…
Med den analysen inser jag att det ändå kunde vara värt ett försök att simma på något mer njutningsinriktat ställe.

Någon som har tips på mysiga simställen i Stockholm?!

20 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

20 svar till “Dags att fördriva ännu några hemskingar!

 1. Jag undviker alla pass där det ska koordineras i grupp och tänker att jag är bra på annan träning istället. Träning där man inte behöver bekymra sig om grannens position 🙂

 2. Åka till Hasseludden/Yasuragi kanske? 🙂

  • Det första Loi sa också. Ska jag göra när jag blir rik 😉 eller förresten- ska kolla vad en eftermiddag eller så kostar. Man måste ju inte övernatta som jag gjort på konferens och födelsedagsfirningar av väninnor.

 3. ankidanken

  Absolut, Mörbybadet i Danderyd (Medley) är ett litet familjärt badhus. Rekommenderas varmt. Ligger väl på din sida av stan, eller hur?

 4. AnnaSofie

  Åh men vinn över badhuset! Det är ju så underbart att bara glida fram i vattnet! Och jobbigt för den delen, grym konditionsträning!
  Förstår det där med barnen och äventyrsbadet, men du kan ju hålla dig i 25-metaren!
  Själv hoppas jag på att om inte allt för länge ha råd med ett simkort, gammal gammal simmare/hälften fisk(delfin hävdade jag som liten, men riktigt så är ju inte uttrycket;)) som jag är!

  • Fick bra tips nu av Anki. Jag hade ner eller mindre glömt bort Mörbybadet som borde kunna vara tillräckligt trevligt om man undviker skolbadstid 🙂 Jag HAR simmat före barnen. Fick åtminstone ihop en Järnmagister när jag var sådär 12 år, även om jag inte lyckades dyka tillräckligt långt för en Brons. I slutet av 80-talet var jag också rätt flitig i Polisbadet på Kungsholmen tidigt på mornarna, men det måste vara mysigt nu om jag ska komma iväg:)

   • AnnaSofie

    Ojsan, glömde klicka i mailnotifieringen! Men har ju sätt nu att du kom iväg! Det där med levande ljus och barnförbjud låter myyycket njutbart!

   • Super! Jag har haft alldeles nog av barn i bad – inte bara mina egna. Har även varit lärare… 😉

   • AnnaSofie

    Ojoj, den känslan vill jag icke erfara! Som tur är tror jag man slipper åka till badhuset som musiklärare!

 5. Du har kommit lååångt och övervunnit stora hinder- Du är grym Jenny!!

 6. Sundbybergs simhall måndag morgon 06:30, ljuset nersläckt i hallen, endast levande ljus och klassisk musik. Den du 😉
  Du är supersnygg i kortärmat!

 7. Toppen! då kan du ju börja simma till levande ljus och klassisk musik du kommer vara så avslappnad efteråt så du inte vill gå hem utan vill fortsätta simma hela natten lång 😀 Till slut får dom komma och plocka upp dig därifrån när personalen vill sluta sina arbetspass haha

 8. Det är mkt bra gjort det du övervunnit! Jag förstår precis din inneboende motståndskraft mot zumba 😀 Lycka till vi nästa pass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s