Bästa råden till nya viktkämpar

Helgerna är verkligen över på riktigt och skolorna har startat! Inte ens Tjugondag Knut kan komma och kräva festmiddag längre och vardagen är troligen till 100 % på plats för de flesta.

20130112-114237.jpg

Nu är glada julen slut, slut, slut.

Skulle tro att många gym och simhallar etc kommer att vara extra välbesökta och att det kommer att vara väldigt stark trafik på Viktklubb.se, Shape-up etc etc.

En av mina blogg- och Itrimkollegor, Johan, har nyss gjort ett inlägg med ”Tips till er som är nya på Itrim”. Det är en kanonbra sammanfattning, som i sin helhet funkar även om man jobbar med viktnedgången på något annat sätt.

Det allra bästa tipset från Johan, som jag själv hade behövt, är att ta riktiga ”FÖRE-bilder”! Jag ångrar verkligen att jag inte gjorde det, men efter att ha levt ett helt liv undvikande att fastna på avslöjande foton, så förstår jag att det känns jobbig och vet precis varför jag inte fixade det. Nu har jag fått leta och leta i gamla fotoalbum för att ha några alls under fliken Bilder här ovan.

Men, som sagt – vill absolut tipsa om göra det!
Ytterligare ett tips i samband med det är att använda bilden lättåtkomlig i mobilen och att senare även ha en nytagen som visar framgången . T ex kan den ena visas vid låst skärm och den andra vara bakgrundsbild… Dessa har jag haft under julhelgen:

Tre jular

Tre jular; 2010 – 2011 – 2012

Vi är ju alla så olika och har våra individuella bakgrunder och historier. Det gör förstås att den metod som funkar som smort för den ena inte fungerar alls för den andra. Vilken metod man ska välja kan man bara komma fram till själv och mitt råd är att man lägger en del energi på att ta reda på vilken hjälp man faktiskt behöver:

 • Är det styrkan i samarbetet med en grupp som kommer att leda dig rätt?
 • Är det individuella möten med en egen hälsorådgivare?
 • Är det ”snabbt resultat” som är det viktigaste?
 • Känner du att du vet precis hur du ska göra men behöver en praktisk mobil-app för att klara att komma igång med träning, ta bort några kilon och behålla den nya vikten?

När du väl hittat rätt metod finns det många generösa, härliga bloggare att hämta inspiration hos under resans gång. Många skriver om kampen mot kilona, en del om träning och hos andra finns främst tankar om att klara ett fortsatt liv som normalviktig.

Här är fler tips om några av de bloggar som jag själv följer:

Skinny Jeans – ”pimpinella” gick ner 34,7 kg under 2012. Hon skrev just ”Nu gör vi ett segerhopp för att vända alla negativa tankar som ”det går inte, jag kan inte, jag orkar inte”. Positiva tankar gör dig stark, negativa tankar gör dig svag – du väljer…

Butterfly Tina– Från puppa till fjäril. Tina skriver själv på bloggen: Här hittar du dagliga betraktelser av min ständiga kamp mot socker, träningsutmaningar, tips om kost och träning samt andra personliga händelser i mitt liv. Jag äter gärna ekologisk och närproducerad lågkolhydratskost anpassat till mig som en tränade individ. Min nya passion i livet är träning i olika former tex styrketräning, kettlebells, TRX, gruppass, löpning plus att jag tränar med PT. Under hösten 2012 har jag utbildat mig till Kettlebellsinstruktör (Spartan) samt Lic. träningsinstruktör (The Academy).

Mies LivMie är kostrådgivare o, spinning- och träningsnörd .. gillar att skapa nya maträtter eller pimpa gamla… hur som, gott blir det alltid. Här är även länk till Mies Mat

Elin Kvist – Elin går precis som Johan och jag på Itrim. Såhär skriver hon själv om sig på sin blogg: Elin gick ner 30 kg med Itrim år 2010. Dock fick hon för sig att en matvana och ett beteende hon byggt upp under nästan 10 år skulle gå att få bort på ett halvår…. Hon försökte klara av det själv, men i November 2012 hade vågen gått upp på över 100 kilo igen…..Hon var bara 8 kg från den vikt hon startade på hos Itrim 2010. Då var det dags att inse att hon behöver hjälpen, stödet och motivationen. Något som hon alltid fått från Itrim, så därav valde hon dem igen. Olika dieter eller viktminskningsprogram fungerar olika bra för olika människor. Det här är min väg jag valt att gå… IGEN efter noga övervägande.

Det var som sagt NÅGRA FÅ av de många fina bloggarna där människor generöst delar med sig av sina livsöden och sin kamp emot kilona och sina hjärnspöken!

PS. ”Gilla” gärna 2xlblog´s Facebooksida, så kommer färska inlägg direkt till din egen Facebook. Det dyker ibland även upp lite extra grejor där 🙂 T ex det här Urk?!?! – Blomkål… DS.

16 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

16 svar till “Bästa råden till nya viktkämpar

 1. välskrivet som alltid!! 😀

 2. Bra skrivet och tack för tipset på bloggarna =)

 3. Håller verkligen med dig om att det är värt att lägga lite tid och engagemang på att ta reda på vad man behöver göra för att klara att nå sitt mål. För vi är ju alla olika och då funkar ju olika saker olika bra för oss.
  Tar man bara första bästa metod, som jag gjort förr i tiden, då blir det större chans att man faller och ytterligare ett misslyckande är inte vad man behöver för att hålla motivationen på topp.
  Tack för bloggtipsen:)
  Kram

 4. Tack för din kommentar!
  Jag har tagit massor med före-bilder men jag hoppas att jag kommer att få ta några efter-bilder någon gång också…

 5. Stort tack Jenny för länkningen till min blogg och för det flitiga kommenterandet – uppskattar jag verkligen!

 6. Majsan

  Nyttig läsning för mig som tänker börja med Itrim nästa vecka. Jättebra blogg. Bara en liten ”dum” fråga – hur tar man bilder på sig själv i helfigur med Ipone. Jag vill av naturliga skäl inte låta någon annan ta dessa före-bilder…..

  • Tusen tack Majsan! Vad roligt att du gillar bloggen och att du berättar det också! 🙂 Inga frågor är dumma – jag har två tips:
   Be din hälsorådgivare på Itrim när ni gör din hälsoprofil. De har sett allt och är superproffs! Lovar 🙂
   Det andra är att du titta på Lizas blogg hur bilderna är tagna med mobil i spegel.

   Hoppas att du får en kanonbra start med Itrim – ser fram emot att höra ifrån dig igen och få veta hur det går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s