Kötta! Bränna! Eller bara bli lite friskare…

Framför allt: Slippa operation!

Trodde aldrig någonsin att jag skulle komma i närheten av att ens tänka tanken Kötta eller Bränna men på förra träningspasset med Activio på Itrim både höjde jag maxpulsen och körde Värsta Läget 😉 dvs Tufft i 30 minuter.

Trodde aldrig att jag någonsin skulle ha LUST att ens tänka i de banorna. Men så blir det med sådana fantastiska inspirationskällor som t ex:

Så tacksam för deras galna påverkan på denna fd soffpotatis 🙂

Sprillans nya inneträningsskor

Sprillans nya Nike för inomhusbruk

Under hela perioden av viktminskning och livsstilsförändring har min lilla hjärna bearbetats. Den har blivit allt mindre motståndskraftig och allt mer positivt lättpåverkad och nu tydligen öppen även för sådant revolutionerande nytänkande!

”Slippa operation” handlar om min krånglande vänstra höft. Den som jag ringde ortopedkliniker om för att få lägga under kniven sommaren 2011. Det är överhuvudtaget inte aktuellt längre. Det var ingen artros utan en fruktansvärt otränad och därmed ”förstenad” Tensor fasciae latae. Men med minskad vikt och ökad rörlighet återfick den steg för steg en elasticitet som den troligen inte känt på sådär 40 år eller nå’t i den stilen.

tensor fasciae latae

Tensor fasciae latae – ”pistolhölstermuskeln”

På ”Balansprsträffen” på Itrim häromdagen fick vi i uppgift att formulera ett tydligt och konkret mål för 2013. För att få ännu större effekt av målformuleringen klippte och klistrade vi 🙂 Så att förutom att behålla vikten och klädstorleken har jag nu dessa tydliga mål:

Mål för 2013

Mål för 2013

Första steget mot målet = tajta träningskläder. Äntligen! Det var faktiskt så längs sedan som i slutet av oktober som jag funderade på att byta ut ballongbyxorna 😉

Tajta träningskläder för första gången!

Tajta träningskläder för första gången!

Det tog mig 17 månader (!!) från att mödosamt lyfta en fot i taget upp på Step-brädan, köra halva cirkeln på Itrim och gå 7000 steg/dag till denna dag, då orden Kötta och Bränna dök upp som tänkbara – inte motbjudande ;).

Hur har vägen sett ut för er? Var befinner ni er träningsmässigt? Nyss startat med 3000 steg vardagsmotion/dag? Fullt ös – medvetslös? eller…

20 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

20 svar till “Kötta! Bränna! Eller bara bli lite friskare…

 1. Den ”enkla” vägen var de första 7 månaderna. Då var jag stenhård sen mjukade jag upp lite och nu försöker jag hitta alternativ för det gym jag så enkelt kunde utnyttja under arbetstid. Fullt ös – medvetslös var dec 2011-juni 2012. Att gråta av ilska på gymmet var det vanliga. Arg för att jag inte nådde mina egna mål. Arg för att jag slutade bry mig om mig själv och blev överviktig. Arg för alla dåliga val jag gjort. Ilskan hjälpte mig.
  Då var målet snygga muskler och det fick jag men nu är målet bra kondis.. för det har jag aldrig haft!

  • Som sagt! Du är en verklig inspiration! 😃 Men jag hade aldrig fixat din tuffa variant från början. Det är först nu jag är ‘mogen’ och mottaglig för det . Jag fick kämpa lite med Itrim-personalen för att ‘få’ hålla mig till bara 7000 steg/dag och halva träningspass den första tiden- jag hade aldrig klarat mer mentalt. Men med resultatet i hand är både jag och mina hälsorådgivare nöjda 😜

   • Det viktigaste är att hitta det egna sättet. Det som gör att man orkar fortsätta dag efter dag. Mitt mål då var rutig mage till sommaren 2012. Det fixade jag och nu är inte magen viktig alls 🙂

 2. Jag har ju just börjat tänket och som rätt nyligen opererad är jag glad om jag fixar de små stegen utan att må dåligt dagen efter.
  Det kan med andra ord helt klart bara bli bättre

  • Du är helt fantastisk som ens tänker i träningsbanor i det här läget! Du har min fulla beundran!!😃
   OCH varenda steg är värdefullt! På väggen i förra Itrimlokalen i Täby stod det ‘Den bästa motionen är den som blir av’. Så sant!

 3. Jag har svarat på din kommentar på min blogg Jenny 🙂 Vilken resa du gör, vilken inspirationskälla! Kan också säga att jag har en närstående som gör samma resa som du via Itrim. Och du, du är väldigt fin i dina träningskläder! 😀

 4. Du är så duktig! Jag har ju gjort min lista på ”Träningsmål” som kommer bli en riktig utmaning för mig. Ska fasiken köra hårt på gymmet och bocka av varenda punk i listan. Jag kommer kämpa på från morgon till kväll om det är det som krävs för att förbättra min kondition och styrka dom kanske blir tvungna att slänga ut mig från gymmet haha 🙂 Du är snygg i dina nya träningskläder och vilka fina nya Nike skor.

  • Tack!!:D Hade tur med skorna-rea 🙂
   med träningen är ju det viktiga att hitta det som funkar för en själv! Hoppas att din lista är ett riktigt bra stöd för dig- klokt att skriva upp!

 5. Wow vilken härlig läsning om din träning. Skönt att du nu köttar och ger järnet. Kör på och njut. Kram

  • Tack Camilla! Ja, nu har jag i alla fall provat 🙂 Det blir hårt och mindre hårt i lagom doser. Jag ju är inte en sån sort som pallar att köra stenhårt varje gång jag tränar.. 😜

 6. WOW WOW WOW! Vilken böna i det där omklädningsrummet!
  Jenny du är så bra! Man måste inte ta jättekliv även om man är som vi är Amazoner 😉
  Kram!

  • 😃😃tack!! Små steg i början var min melodi! Annars hade JAG lagt ner, men det är ju så individuellt. Jag är ingen tävlingsmänniska, inte ens mor mig själv och då får man hitta andra vägar.

 7. Du får mej att längta efter att använda tajta träningskläder igen:) – när jag läser din blogg är det lätt att hålla focus på mitt mål. Det tack vare att DU inspirerar mej.
  Tack härliga Du för länkningen och de fina orden- Blir super glad!! 🙂
  Kram

 8. Va fin du är i dina kläder! 🙂 Jag försökte göra din stretchövning förut och det gick rätt så bra 😉

  • Såg det! Du KAN ju lägga ner hela benet! Imponerad 🙂 Och tack snälla, fick faktiskt komplimang för färgen. Än mindre än ett linne överhuvudtaget skulle jag haft på mig ett ROSA 😉

 9. Vägen för mig var från noll till allt tills jag mer eller mindre nådde min målvikt. Nu är jag mest i startgroparna för att utöka min träning som ska forma bort det sista överhänget 🙂

  När jag väl tränar så kör jag så att jag nästan spyr, det är svårt för mig att ta det lugnt eller göra något ”lagom” när jag väl gör det. Allt eller inget är en variant som jag alltid kört enligt.

  Kul att man kan inspirera en av sina största inspirationskällor iallafall 🙂

  • Jag förstår precis, MEN just att övervinna av/på var en av mina absolut största utmaningar, dvs att inte satsa så 140% att jag skulle lägga av efter två gånger 😉
   Jag behövde lära mig att bli lite mer ”laid back” samtidigt som jag behövde lära mig att bli uthållig jus när det gäller att röra på mig. Så himla kul att du läser min blogg och själv inspireras och skriver DIN blogg och inspirerar! Hoppas att ännu fler hittar till dig via länken !

 10. Ping: Usch och Fy för motion!? – mina erfarenheter och tips | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s