Tacksamhet. Glädje. Sorg.

I sociala medier finns en debatt om att människor förmedlar tillrättalagda och underbara förljugna bilder av sina liv på bloggar och Facebook.

Nya bannern på 2xlblog på Facebook

2xlblog på Facebook  och jag står för det som står där sådetså!

Mys- och framgånginläggen anses skapa en lycklighetspress på oss. Kanske finns någon sanning i det om man som Miccan i Solsidan lever på vad andra anser om en…

Men jag har inte råkat ut för något sådant!?!  Antingen så är jag för blåögd för att fatta eller så har jag ovanligt välnyanserade vänner.

På Facebook hittar jag alltid stöd, sympati, hjälp och råd inom minuter från det jag frågar efter det.

 • När Loi skulle köra upp för BE-kort och vi behövde en tyngre dragbil till vårt släp fick vi nog 50 erbjudanden om att låna bilar 🙂
 • När vår häst höll på att dö i september var empatin och stödet fullkomligt överväldigande.
 • När mina vänner som mist sina nära hyllar deras bemärkelsedagar flödar värmen och omtanken mot dem.

På bloggarna, de som jag kommit i kontakt med, stöttar och peppar vi varandra till att övervinna oss själva och att ta tag i våra utmaningar. Här finns glädje och uppmuntran, medkänsla och tröst och en j*kla massa kraft att hämta!

Tacksamhet. Glädje. Sorg

är mina känslor denna dag.

Det har varit en särskilt vacker dag. Strålande sol över gnistrande snö. Kallt så att Chichi kryper in under duntäcket och vägrar gå ut. Jag har det just nu så bra som jag aldrig haft det någonsin förut och det är jag djupt tacksam för.

Marie Fredriksson sjunger ”Det här ska bli den bästa da’n i mitt liv”.

 • Tänk om man kunde vakna med den tanken varje morgon?
 • Om man kunde vara tacksam över att vara frisk och att ha en frisk familj.
 • Att vara förskonad från livets orättvisor. Just idag?

Loi brukar svara när någon frågar hur DC mår: ”När jag såg honom var han OK”. Ett klokt svar efter en höst med flera livshotande situationer.

Det enda vi vet om framtiden är att den är annorlunda än idag.

Ikväll firar vi Lois lastbilskörkort med hennes favoriträtt Gratinerad Hummer. Det blir även en asiatisk lax (fick inspiration när jag frågade om hjälp på Facebook !).

Asiatisk lax

Recep finns under Recept

Vi kommer att dricka champagne och då höjer jag även mitt glas för en enastående människa. En ung kvinna, inte mycket äldre än min lilla tjej, har fått veta att hennes timmar är räknade. Ikväll är jag med henne i tanken på hennes avskedsfest med sina nära och kära.

Ta vara på era dagar, lev, älska och respektera varandra!

Andre Clouet Champagne

18 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Recept, Uncategorized, vikt, Viktminskning

18 svar till “Tacksamhet. Glädje. Sorg.

 1. jag är ju som bekant lite störd men min första titt i spegeln varje morgon är ett leende och tanken ”wow, idag är en bra dag”
  Mitt ex hatade att jag var glad varje morgon men jag är övertygad att första tanken präglar dagen! Jag är glad t.o,m när jag är arg 😉

 2. Anonym

  Jag håller med dig i varje ord av ditt inlägg. Jag (och tycker man) ska vara glad för det man har och njuta av livet. Men det är väl så att ju äldre man blir dess mer hinner manuppleva av sorg och glädje och man lär dig att ta vara på glädjen. Och att man ska glädjas med andra istället för att vara avundsjuk 🙂

  • Så sant! Min vän Karin lade upp en länk till en härlig berättelse på Facebook förra veckan. Jag lyckas inte kopiera länken, men den var så på pricken- inte bara glädjas med andra utan även försöka att glädja och lyfta andra. ‘Du har aldrig fått någon att må bra i onödan’.

 3. Ja du jennypinglan jag skriver som jag känner mår jag bra är glad och lycklig så berättar jag det och lika dant om jag är lessen eller arg, men sånn är jag i vardagen med irl blir folk avis på det så är det deras bekymmer, blir de provocerade av vad jag skriver så får de klicka bort sig.
  Jag skriver vad jag vill hos mig.
  Japp så tänker jag just nu och om jag nu då kommer leva på övertid när timmarna är slut så då får jag göra en uppryckning och sluta svära iallafall 🙂
  Rättelse: så enastående är jag inte jag har bara fått gillat läget
  Gratta dotra ät och drick för mig med
  Puss och kram

  • Enastående ÄR du! Att ‘Gilla läget’ är att acceptera att potatisen blev överkokt,att hästen tappat en sko på tävlingsdagens morgon så man fick stanna hemma, att håret blev orange när man färgade det.
   Det du drabbats av tidigare och nu går igenom får vardagens fjuttigheter att förblekna.
   En vän vars dotter levt hela sitt liv på en knivsegg berättade att han hört att bara de som klarar av det värsta drabbas av det. De enastående!
   Du är alltid ett strålande ljus var än du befinner dig.

 4. Anonym

  Hej Jenny ! Härligt skrivet 😉 Jag känner oxå tacksamhet för allt jag har och hur bra jag har…..och för mig är de så att ju mer tacksamhet jag”sänder”ut ju bättre blir de–tankens kraft—?? Kram fina Jenny. (från Sivana)

 5. Så lätt att ta det mesta för givet… att ens nära och kära alltid ska finnas där, att bilen bara ska rulla (och att dörrarna ska gå att öppna utifrån 😉 ) att vi har en bostad osv, osv
  Många av oss rusar från en plats till en annan utan att se och uppskatta det som finns där emellan.
  Även om dagen inte alltid blir det vi försöker göra den till så finns det nog alltid något att vara tacksam för 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s