Kan det löna sig att ha för lite kläder?

Brrr! Det är minus 20 här. Det blir ingen långpromenad tillsammans med häst och hund idag. Pållen går med tredubbla täcken och håller sig varm med hömumsande i hagen . Efter ett viktras på 100 kilo i samband med hans sjukdom och bukoperation i september vill vi inte att han gör av med minsta lilla kcal på att värma sig – allt han äter måste hamna på kroppen så att han har något att bygga upp sina muskler med igen.

DC och Loi galopperar uppför bästa backen

DC och Loi ”bränner och köttar” 🙂

Undrar hur mycket energi vi människor kan göra av med på att värma oss, en betydande mängd måste det ju vara med tanke på hur man fryser under lågkaloridietveckor…

Någon som vet? Det kanske lönar sig att ha för lite kläder på sig 🙂

Nej , skojjar bara – jag är en frysråtta utan like – borde bo söder om alperna åtminstone.

Häromdagen lade jag upp en bild på 2xlblog på Facebook, men jag måste dela med mig av den även till er som ännu inte hittat till bloggens Facebooksida 🙂

krypa in i bilen

Oväntat värde av vighet!

Framdörren hade frusit fast i morse när jag skulle åka (redan sent iväg till möte…). Den gick inte att öppna inifrån heller. Vår andra bil var inparkerad framför den, med grannhuset fyra hantverkarfordon på rad bredvid. Jag fick ta mig in genom bakdörren och klättra över framsätena för att kunna backa ut 🙂 Hade det varit för 1½ år och 24 kg sedan hade jag fått ringa återbud till mötet…

Ni som sett de senaste tidens inlägg med nya löparskor, baddräkt, rosa linnen, ”kötta o bränna”, målbilder av välformade armar och allt om ”kampen mot hängrumpan” kanske tycker att jag är väldigt hurtig och tränig. Men hur började det? Kan man nära gamla hundar att sitta och 50-åringar att röra på sig?

Uppenbarligen 🙂 Så här skriver jag på några ställen om just motionen i den kommande Boken:

10 augusti – Den första hela dagen

I skrivande stund visar stegräknaren 6749 steg, så en liten kvällspromenad med hunden kommer lätt att ta mig över det aktuella dagsmålet på 7000 steg. Som jag nu fått det förklarat för mig förstår jag att det är oerhört viktigt att verkligen jobba på att behålla de ynkliga muskler som trots att bör ha någonstans. Jag har nog aldrig riktigt förstått hur mycket det betyder för att hålla igång förbränningen. Jag har ju under tidigare viktminskningar bara ”bantat” genom att äta mindre.

11 augusti 2011 – Andra dagen

I morgon väntar motionsintroduktion på Itrim. Lite pirrigt är det att behöva byta om och framför allt att försöka rycka och dra i något slags motionsapparater tillsammans med andra människor.

12 augusti 2011 – Tredje dagen

Jag har klarat det första träningspasset. Nu känner jag mig förstås väldigt stolt och inte så lite nöjd:) Mina stackars knän mår inte något vidare, men vad kan man förvänta sig med tanke på vad de upplever, de små stackarna.

25 augusti 2011 – Dag 16

Där var konditionstestet genomfört. Jg säger bara Ojojojoj… 1.2 km rask promenad på 13.33 minuter jämfördes med mitt BMI och visade på något magiskt vis siffran 24, vilket innebär att jag har ”Mycket god förbättringspotential”… Ett snyggt uttryck för ”Shit, kan man ha sååå dålig kondis!?!?!?!

– – – – – – – – –

Ta hand om varandra – Det här ska bli den bästa dagen i RESTEN AV MITT LIV

4 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

4 svar till “Kan det löna sig att ha för lite kläder?

  1. Haha jag fick bestämma trots allt
    Tjoho 😛

  2. Åsa

    Har också köpt nya springskor. Senast det hände var 1997 så det var på tiden. Naturligtvis var det dom dyraste som föll mig i smaken men det är jag värd!
    Förvånad över att jag tycker det är kul att gå och träna, skönt att svettas och njuter (nja) av flåset och mjölksyran. Det är helt klart möjligt att ändra sitt liv. Svårigheten är väl att ha tillräckligt med karaktär och uthållighet att hålla fast vid det nya

    • Uthållighet och så att man faktiskt märker att det är värt så otroligt mycket. Själv märkte jag snabbt att jag fick allt mindre ont på olika ställen, men jag tror att det är kanonbra att skriva ned alla små fördelar som man uptäcker, för det är lätt att glömma när man mår bra coh allt är toppen och man kanske börjaratt lätta på disciplinen ett snäpp för mycket 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s