Heffaklump i Bollywood … Zumba!

Äntligen vann jag över mitt undermedvetna och kom iväg till Zumbapasset!

Jag har alltså försökt tidigare, men efter att jag av en slump ramlade in i slutet av ett pass, har jag av olika mystiska anledningar lyckats missa 3 !! försök att prova på riktigt.

Inför dagens Zumba-pass tog jag till de riktigt skarpa doningarna i den mentala verktygslådan:

 • Anmälde mig tydligt och klart till Gunilla (trots att det inte behövdes)
 • Skrev på Itrim Täbys Facebook-sida att jag skulle vara med
 • I morse la jag upp ett Jag ska på Zumba-inlägg både på 2XLblog-sidan på Facebook och på min ”privata” Facebook

För att krydda denna uppladdning och ta hjälp av sinnena med färg, rörelse o ljud letade jag upp Zumba-klipp och Bollywoodfilmsnuttar. De fick gå som bakgrund i datorn under dagen, liksom passande Zumbamusik i mobilen när jag var ute och for.

Jag jobbade också på att visualisera mig själv som smidig indisk barfota dansfilmsskådespelare!

Bildkälla:http://www.chandrakantha.com – Music of India

Tack och lov är hjärnan så lättlurad att den faktiskt inte är något vidare bra på att skilja på fantasi och verklighet. Det är precis den oförmågan som man nyttjar för att visualisera. Många idrottare (för att inte säga de allra flesta elitidrottare) använder sig av tekniken, försök har t ex gjorts med simmare.

Men vad är problemet med Zumba då?

De ”valda sanningar” som tidigare styrt mig bort från att prova Zumba (Afro-Dans etc) är förstås hela upplevelsen av okoordinerad överviktig klumpeduns som fortfarande ligger som ett hölje över det undermedvetna.

Jenny fyller 5 år

Små förflugna ord har skapat ett 45 år långt obehag för dans…

Jag forskade lite med min mamma i förmiddags om en minesbild från när jag var ca 5-6 år. Jag gick på något slags barndans.Rosa dräkt med 3/4 ärm och volang förstås. Det enda jag minns från denna aktivitet är att jag stolt berättar för dansfröken att jag ska åka skridskor varpå hon utbrister ”Kan DU åka skridskor?”.

Mamma kommer inte ihåg just det, men hon kom ihåg dansfröken. En ca 70-årig rak-i-ryggen-disciplinerad balettfröken i svarta trikåer, som säkert var kapabel att slänga ur sig mer opsykologiska kommentarer än den ganska oskyldiga som ändå borrade fast sig i minnet hos mig.

Vad har du lyckats ändra tack vare visualisering eller liknande?

JA, förresten, ni kanske vill se en snutt av hur det såg ut 🙂 🙂 ?

26 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

26 svar till “Heffaklump i Bollywood … Zumba!

 1. Ser ju superbra ut! Grattis till att du vågade! Jag är impad, har en bit kvar att gå innan jag vågar 🙂

 2. Supermodiga du snacka om seger ))
  Ser riktigt roligt ut och jag gillar bolkywoodstuket så när jag vågar så ska jag testa.
  Jag använder mig inte av att visualisera mina framgångar, jag kör på bara så blir det som det blir och så kanske jag har kul på vägen.
  Min man som elitidrottare tillämpar det dock och häbdar å bestämmande att man blir som man tänker och bars ens tankar stoppar en

 3. Wohoooooo grymt bra gjort. Looking great!

 4. Jag älskar Zumba! Och inte mindre att dansa. Men jag har många latino-vänner sen barnsben så det kan ha en bidragande orsak att jag älskar Zumba.
  Tycer du gjorde ett fint jobb för att vara första gången för det blir väl fler? 😉

 5. ”Ful, fet, fitta”, ”värdelös”, ”dåligt jobb”, ”inga vänner”, ”fult hem”
  Det var jag och mitt liv enligt mannen jag delade tre år med. Men det var oxå den man jag bröt mig loss från hösten 2011 och samma beslut som gjorde att jag blev den jag är idag.
  Jag bestämde att jag är snygg, stark och värdefull med ett fantastiskt liv.
  Och så är det ju faktiskt.

  • Du är snygg stark och värdefull- där slår du huvudet på din egen spik!!! Utan att ha träffat dig har du en stort påverkan på mina kliv utanför bekvämzonen!
   His big loss, säger jag bara!!! Kram

 6. Zumba är ju såååå jäkla kul!
  🙂
  Du e ju grym 😛

  Kram

  ps. sorry att jag är kass på att kommentera :/

 7. Jag har provat zumba en gång och visst var det kul. Men det var ju just det där med koordinationen….. Jag jobbar rätt mycket med visualisering, eller målbildsträning. För mig har det varit att tänka mig känslan när jag får på mig ringar som inte passat på fingret på många många år. Nu behöpver jag inte tänka längre, nu vet jag 😉
  Usch alla dess obetänksamma ord som kan fara ur en vuxens mun och som fastnar i våra hjärnor. Jag har också ett par sådana som följt mig genom livet.

 8. Så modigt av dig och jag tycker du zumbar på riktigt bra för att vara första gången 🙂

 9. stina

  Du är bara BÄST!

 10. Ulrika

  Helt fantastisk filmsnutt Jenny! Det är inte sista gången du dansar Zumba! vilka moves!

 11. Ping: Usch och Fy för motion!? – mina erfarenheter och tips | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s