Jennys bästa tips för att gå ner och sedan hålla vikten

Tipsen kommer lite längre ner – måste bara visa att jag ramlade över den här tidningsannonsen!

Jag förvånas nämligen  fortfarande över att jag faktiskt TITTAR och funderar på att ”en sån kunde man ju ha…” istället för att bläddra förbi en så löjlig sida fylld med töntiga små storlekar på omöjliga kläder 🙂

Linneklänning

Rosa linneklänning – vad tycks?

Jag är så himla glad för att ni läser 2xlblog och så tacksam för att ni kommenterar!

Som svar på just en kommentar skrev jag att det är otroligt stöttande att ha en blogg.

Man blir helt naturligt tvungen att hålla ögonen på sig själv om man ska ha något vettigt att skriva. Funkar ju inte riktigt  att ligga i diket och sprattla med en burk Ben & Jerry om man har ett helt gäng läsare som väntar på någorlunda inspirerande rapporter från just min lilla värld :)

Dessutom är det helt suveränt med umgänget via kommentarerna! Utan bloggen vette 17 hur det hade varit igår ;)  Kan förresten komplettera med att resten av kvällen var om möjligt värre – säger bara isgata, vildhäst och framhjulsdriven bil (4-hjulsdriven dieseltraktor återvänder under veckan ).

Jag har fått frågor om hur jag bar mig åt, hur jag håller vikten etc, så jag sammanfattar mina bästa tips nedan. Fick också önskemål om att lägga upp lite mer sådan info som en egen sida. Hoppas hinna det under helgen…

Varsågoda – mina bästa tips för att gå ner och sedan hålla vikten:

1. ÄT RÄTT MAT – I RÄTT MÄNGD – VID RÄTT TILLFÄLLEN

Jag äter helt vanlig mat fyra gånger om dagen enligt Itrims s k Handflate-modell. Det är ingen ”Rocket Science” utan väldigt enkelt.

Jag undviker fet mat och socker. Äter inte glass, kakor, godis etc utom vid väl valda undantagsfall. Min tidigare passion GLASS har jag ätit EN  kula av sedan augusti 2011 😉

Däremot är jag väldigt svag för rödvin och champagne, så det använder jag mina ”undantag” till, trots att det nog inte är att rekommendera att göra så ofta 😉

Under viktnedgången åt jag måltidsersättningar under 12 veckor och följde därefter en upptrappningsplan till vanlig mat. För mig var det definitivt en framgångsfaktor till min bestående  viktminskning – att  först gå ner snabbt i vikt och sedan förbättra mina vanor.

2. TRÄNA

Det ska vara ordentligt träning då du är ombytt! Regelbunden motion är nyckel till varaktig viktminskning. Jag kör två-tre Pulspass/vecka dvs 30 min konditions- och styrketräning. Varierar intensiteten mellan Medel och Tufft vid olika tillfällen. Simning, löpning, Zumba är också sånt jag provar på numera.

3. VARDAGSMOTIONERA

Satsa på att gå 10000 steg i ur och skur, i värsta fall runt matbordet hemma. Stegräknare är ovärderlig – tar ALDRIG av den. Jo förresten, på natten och om jag har en tajt klänning 😉

4. TA HJÄLP AV PROFFS

Se till att ha bra folk omkring dig som stöttar dig. På Itrim har jag sett till att ha 100% närvaro på gruppträffar och på individuella möten med min hälsorådgivare.

5. VIKTIGAST AV ALLT:

Jobba med hjärnan! Lyft fram och syna dina hjärnspöken. Byt ut dina gamla valda sanningar och skapa nya spännande spår i hjärnkontoret. Sätt både kortsiktiga och långsiktiga mål. Utmana dig själv. Och glöm inte att tala om för hjärnan att du faktiskt är värd att må bra!

Om ni vill läsa mer om detta – sök i bloggen! Bra sökord: hjärna, spöke, spår, motivation, steg .

PS. Ni som är nya läsare – 2xlblog finns på Facebook. Välkommen att följa sidan!

Nya bannern på 2xlblog på Facebook

2xlblog på Facebook.

Färska blogginlägg från 2xlblog kommer här automatiskt och ofta även lite andra saker… Igår dök t ex den här suveräna länken upp i en kommentar .DS.

Hoppas att ni har en skön fredagskväll och en bra början på helgen! Ikväll äter vi suveräna Chilin!

13 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Recept, Uncategorized, vikt, Viktminskning

13 svar till “Jennys bästa tips för att gå ner och sedan hålla vikten

 1. ankidanken

  Alltid lika trevligt och givande att läsa dina inlägg, ha en trevlig helg. Hör av mig i morgon om hur det gick på .. du vet vad 🙂 Tjotjim!

 2. Klart du ska ha den linneklänningen Jenny! Den blir snygg till sommarbrännan:)

  Att vara sann och snäll mot sej själv är nog den bästa medicinen för att lyckas med vad man än tar sej för!

  Kram & trevlig helg 🙂

 3. Tack för alla tips och bra läsning på din blogg. Jag är själv inne i min stora viktnedgång, har gått ner 27 kg sedan augusti 2012 och har nu 7 kg kvar till min målvikt 70 kg. Jag ångrar inte en dag det är det bästa jag har gjort att gå med i Itrim. Så kul att göra saker som jag inte kunde drömma om att göra förra vintern tex åka långfärdsskidor och långfärdsskridskor. Så idag blir det en härlig tur på Norrviken i det soliga vädret.
  Önskar dig en härlig helg.

 4. Många bra tips!! Jag håller med om att det är viktigt att man jobbar på den mentala biten också. Där bor alla hjärnspöken som förstör för en, trots att man vet vad det är som gäller. Jag håller själv på att lägga in tips på min sida: http://alamaria.se/snabba-tips, så jag lånar en del av dina tips! 🙂

 5. Ping: Tack!! och lite reklam och vikttips :) | 2xlblog - Om vikt och hälsa

 6. Ping: Var och en blir salig på sin tro | 2xlblog - Om vikt och hälsa

 7. Ping: Augusti – förändringarnas månad för vikt och hälsa | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s