Vem är du egentligen?

Denna kväll är gissningsvis en stor del av Sveriges befolkning djupt engagerad i Melodifestivalens första deltävling i Karlskrona. Mitt inlägg en bit ner här, är en färsk bit av den nya blogg-sida som jag lovade försöka hinna fixa i helgen.

Det är troligen för sent att komma med tips om schlagersnacks, men inför nästa helg ska jag leta upp lite mumsigt på det temat – bidra väldigt gärna!

En riktig solskenshistoria måste jag bara berätta, för den hänger verkligen ihop med bloggen:

Min första 2xlblog-följare Hanna, som har bloggen booksabc.com, och jag träffades för någon vecka sedan. Det visade sig att hon just blivit hästlös, samtidigt som vi behövde hitta en ny matte till vår hästs hagkompis. Tycke uppstod och ”Nikki” bor nu hos Hanna i Vallentuna 🙂 Kolla sötingen!

Ha en skön kväll, var sig ni kollar på ”Mello” eller gör något annat!

– – – – – – – – –

På senaste tiden har jag har fått en del frågor, som:

 1. Vem är du – typ bakgrund, din familj och jobb och sånt?
 2. Hur mycket har du gått ner och bar du dig åt?
 3. Hur kan du hålla vikten?

Här är svaren – och har du fler funderingar, så bara fråga!

1) Jag är Jenny Lindström

Född 1962. Uppväxt i Karlstad och Stockholm. Bor i Danderyd sedan 1996. Familjen består av maken Mats, Louise 19, Gustaf 16 och spanieln Chichi. I familjen ingår även hästarna Don Cameron och Aristokrat Pan.

Jag har levt ett helt liv med av matmissbruk – av ett annat slag än de erkända ätstörningarna anorexi och bulimi – mitt ätande har satt sig på kroppen och stannat där:

 • Ett missbruk som jag kan minnas det allra första utslaget av då jag som 6-åring gjorde chokladbollar och åt upp hela smeten istället för att rulla bollarna.
 • Ett missbruk som kulminerade med att mitt BMI snuddade vid fetmans 30 och att jag sommaren 2011 var tvungen att köpa mina shorts på Dressmans XL-avdelning – herrstorlek 2XL närmare bestämt.
 • Ett missbruk som inte skulle ta slut förrän jag äntligen, efter 30 års Jojo-bantande, erkände för mig själv att jag faktiskt är matmissbrukare av samma kaliber som en alkoholist.

Med ett år kvar till 50-årsdagen lyckades jag ta tag i mig själv och mitt liv och göra en omvälvande resa till stabil normalvikt.

Jag vill gärna dela med mig av resan till normalvikt och ett naturligt förhållande till ätandet. En resa som gått via det jag kallar ”rehabilitering”, samt ett rejält inre arbete för att hitta den balans i livet som kan göra min livsstilsförändring varaktig.

Det har inte enbart handlat om något så hurtfriskt enkelt som kalorier in – kalorier ut, utan om en total omställning av beteenden som härstammar långt inifrån reptilhjärnan. Jag har varit tvungen att omvärdera sidor av mig själv som jag faktiskt gillade, men som tyvärr ställde till problem för mig i tillfrisknandet från mitt matmissbruk.

Jag kände snabbt att vad jag gärna hade haft under processen var något slags kompis som hade gjort samma resa. Någon som hade gått samma väg som jag nu var inne på. Någon att stämma av varje jobbig dag med…

Eftersom jag under hela min resa skrev dagbok i form av en privat blogg finns mina tankar och upplevelser på vägen kvar och har nu hamnat i min kommande bok. Som kan vara just en sådan kompis i pappersform.

Här på 2xlblog ägnar jag mig åt något av det jag tycker allra mest om; att formulera tankar och funderingar och att kommunicera.

 • Att lyckas inspirera och stötta är det allra högsta betyg jag kan önska mig!
 • Om du som läser mina inlägg skrattar med och åt mig är det en extra bonus 🙂

Min utbildning till lärare har jag nog haft mest nytta av som utbildare av projektledare och ledningsgrupper i näringslivet, men även under sammanlagt 7 år i grundskolan. Jag har också arbetat som projektledare, konsultchef, vVD och HR-ansvarig i IT-branschen.

Men det jag brinner för är som sagt att skriva och kommunicera. Mycket av mitt yrkesverksamma liv har jag ägnat åt att författa och översätta utbildningsmaterial, handböcker och dokumentation av IT-system. De senaste åren har jag även haft förmånen att få skriva artiklar, reportage och webbsidesmaterial.

”Arbete är att anstränga mig på saker jag inte vill göra. Passion är att skapa energi på saker som jag älskar att göra. ”

2) Hur bar jag mig åt

1993

Jag har vägt som mest 103 kg . 8 augusti 2011 tog jag hjälp av Itrim. Jag valde Itrim för helhetskonceptet – att jobba med Maten, Motionen och det Mentala.

 • Steg in på Itrim och sa helt enkelt: ” HJÄLP MIG – det här är min sista chans! Jag vill ha 100% uppbackning.”
 • Tecknade ett avtal på 24 månader, för att inte kunna slippa undan. Hälsoanalysen som gjordes vid starten var skrämmande och jag ville verkligen satsa allt. Vid starten vägde jag 97,5 kg och hade kondition på den lägsta nivån som tabellen kunde visa 😉
 • Började med en rivstart med måltidsersättningar, på VLCD (Very Low Calory Diet) under 3 veckor och därefter LCD (Low Calory Diet) under 9 veckor. Gick ner 19 kilo på dessa 12 veckor
 • Därefter en väl övervakad och kontrollerad upptrappning till vanlig mat och ätande efter den sk Handflatemetoden. Efter 15 veckor hade jag gått ner 22 kg till den tänkta målvikten.
 • Nu fortsatte det tuffa jobbet med att lära mig att förstå orsakerna till mitt tidigare matmissbruk och att fortsätta att jobba med hjärnan.

Den nya sidan Om Jenny finns nu i menyn här uppe, ovanför 2XL-shortsen 🙂

14 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

14 svar till “Vem är du egentligen?

 1. Härlig och inspirerande läsning Jenny – Som vanligt 😉
  Roligt att läsa lite ”bakom kulisserna”

 2. Är så glad över matchningen 🙂

 3. Anonym

  du e iallafall söt som tjockis

 4. Himmel vilken kämpe:)

 5. Kul att få höra hela historien! Och du.. Du är fantastisk på att ge inspiration! 🙂

 6. Hej Jenny, det var jag som filosofera lite kring att jag bara kommit till tanken om min viktresa och detta med blogg i en tidigare kommentar.
  Nu har jag en blogg och imorgon drar jag igång så ja jag lyssna på dig och en annan av dina läsare.
  Du är välkommen att titta in och peppa mig om du vill
  Nella

 7. Ping: Allt började med några Vitnos-böcker… « Books ABC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s